понеділок, 09 лютого 2015 14:01

Міліціонери і активісти цілодобово патрулюють усі райони Львова

Міліціонери і активісти цілодобово патрулюють усі райони Львова
Фото: Назар Волянський

Через погіршення ситуації в країні з 20 січня у Львові відновили нічне патрулювання. Щодня кілька активістів з громадського формування "Рабів до раю не пускають" виходить на патрулювання разом із працівниками міліції. Патрулюють у дві зміни, патрулювання першої зміни триває з 8 ранку до 20.00, другої зміни – з 20.00 до 8 ранку.

"Давно не фіксувалося таких правопорушень, як квартирні і кишенькові крадіжки, знімання двірників з машин. Патрулювання, яке було після Революції Гідності тривало до весни 2014 року. Тепер його відновили знову. Велика кількість злочинів пов'язана із великими хвилями переселенців із сходу. Багато людей з Донецька і Луганська, які там здійснювали крадіжки, переїхавши сюди, продовжують робити те, що і робили. Я працюю, після роботи приходжу на нічне патрулювання міста", - каже волонтер і активіст Алістен Кашуба.

О 20.30 виїжджає машина на патрулювання Галицького району разом із трьома працівниками патрульної служби міліції і двома активістами. Перший виклик про сімейний конфлікт о 21.00 надходить з вулиці Шевченка, 3. Чоловік, який побив жінку, повернувся з АТО 12 грудня.

"Кожного вечора він приходить додому п'яний і розказує, як буде бити мене, як ніс поламає, як по стіні розмаже. Також влаштовує терор і встановлює правила, в якій годині я повинна приходити додому, які речі я вдома повинна зберігати, як я повинна говорити, куди ходити. І запевнює, якщо я не робитиму того, що він хоче, то він буде мене бити. Діти щодня це слухають, який приклад він подає їм. Завжди повторює, що він смертник і поїде в АТО і йому все одно", - каже потерпіла.

Чоловік назвався Ігорем, пояснив, що воював в АТО і в нього порушена психіка. Він погрожував працівникам міліції звільненням, наголошував, що нікого не боїться. Правоохоронці склали протокол про порушення на місці, на місце приїхала слідча група.

Щодня до міського патрулювання вулиць долучається близько 5 добровольців, інформацію про патрулювання поширюють по місту.

"Не вся інформація про правопорушення, які відбуваються у нашому місті висвітлюються на телебаченні. Тому люди не знають, що твориться у них в місті – думають все спокійно, а насправді не так. Щоб забезпечити людям мирний сон у Львові вирішили відновити патрулювання. Нещодавно у Львові зарізали жінку, яка продавала газети у кіоску, біля палацу Потоцьких. Звучали різні версії, що це був її коханець, а в інтернеті писали люди, що це був переселенець. Таких ситуацій може бути багато, але ми їх мусимо перевіряти", - каже юрист і волонтер організації "Рабів до раю не пускають" Фолюш Емілія.

О 21.55 патруль відвідав один з будинків Львова, у якому є притон. В квартирі, де перебував судимий чоловік 60-річного віку. Міліція встановила його особу та причетність до злочинів. О 03.40 по рації працівнику міліції надійшло повідомлення про бійку на вулиці Котляревського. На місці події 5 неповнолітніх дівчат і 2 повнолітніх хлопців, жителі різних районів Львова, були в стані алкогольного сп'яніння, на них поскаржилися сусіди. Міліціонери із активістами попросили компанію розійтися, на них склали протокол, батьків підлітків запросять до райвідділу.

Громадська формування "Рабів до раю не пускають" не співпрацює з жодною політичною партією. Влада теж не фінансує організацією.

"Нам не байдужа доля України, доля Львова. Головна мета під час патрулювання- навчити чоловіків бути напоготові, уникнути терористичних актів та диверсійних дій", - каже керівник громадської формування Іван Спринський.

Керівник і волонтери громадського формування "Рабів до раю не пускають" та громадська організація "Автосотня", закликають усіх львів'ян долучитися до патрулювання міста. Це допоможе запобігти злочинним діям і врятувати людей від небезпеки.

 

Зараз ви читаєте новину «Міліціонери і активісти цілодобово патрулюють усі райони Львова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути