вівторок, 31 травня 2022 11:37

"Мій дім в Україні": росіянин на Львівщині спалив свій паспорт РФ

"Мій дім в Україні": росіянин на Львівщині спалив свій паспорт РФ
Росіянин вже 21 рік живе в Україні. Фото: скріншот з відео

На Львівщині 36-річний росіянин публічно спалив свій паспорт громадянина Росії та закликав інших земляків вчинити так само.

Зробив це на знак протесту проти російської агресії в Україні, повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань 31 травня.

"Мій дім в Україні. Не хочу мати з Росією нічого спільного", - заявив росіянин.

В Україні він мешкає вже 21 рік. Переїхав на Львівщину з Камчатки. Працював на шахтах Львівщини та в Польщі.

"Коли розпочалася війна, матір, яка мешкає в Росії, кликала його додому, однак чоловік припинив спілкування з родичами й відмовився повертатися в країну-агресорку", - зауважили в ДБР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мені соромно бути росіянином" - громадянин РФ спалив на камеру свій паспорт

31-річна громадянка Росії, яка мешкає в Києві, також виступила проти війни. Назвала дії президента РФ Володимира Путіна "геноцидом українського народу".

"За час, що я живу в Україні, жодного разу я не відчула агресивного ставлення через те, що за національністю росіянка. Жодного разу не зіткнулася з утиском на ґрунті мови. До мене завжди ставилися доброзичливо. Я на власні очі бачу, що відбувається в Україні, - геноцид. Путінський режим - це неприйнятно", - сказала росіянка.

2016 року жінка приїхала в Україну й вийшла заміж. Тут вона започаткувала бізнес і шість років розвивала власну справу, за даними ДБР.

"Переважна більшість росіян, які перебувають на території України, засуджують безпідставну агресію Росії проти України", - стверджують у відомстві.

Колишній російський військовий також називає так звану спеціальну воєнну операцію Росії "геноцидом українського народу". Росіянин проживає в Україні з 2014-го. Від початку повномасштабної агресії став на захист Харкова.

Зараз ви читаєте новину «"Мій дім в Україні": росіянин на Львівщині спалив свій паспорт РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути