Ексклюзиви
субота, 09 травня 2015 16:10

"Ми вірили, що це остання війна", – вінницький ветеран
5

Фото: Анна БОВА

Понад п'ять тисяч вінничан зібралося біля Вічного вогню у сквері Козицького 9 травня. З квітами, стягами та повітряними кульками люди прийшли пом'янути загиблих у Великій Вітчизняній війні та подякувати живим ветеранам. Вшанували також загиблих та живих учасників АТО, які зараз воюють на Сході.

"Ми вірили, що це остання війна, що більше ніхто не проливатиме кров, бо ця перемога нам дуже дорого коштувала. Але ворог вирішив інакше, і знов молоді хлопці кладуть життя за нашу батьківщину", - каже зі сльозами на очах Віктор Андрієнко із Вінниці.

У сквері провели мітинг, під час якого священники різних конфесій спільно помолилися за Україну. Після чого пам'ять загиблих вшанували хвилиною мовчання, військовим залпом та квітами біля підніжжя пам'ятника. Вшанувати героїв прийшло керівництво міста, області, народні депутати. Ветеранам, які ще живі, дарували квіти та дякували за перемогу.

"Я звільняв Корею. Були жахливі битви на воді. А на воді воювати не так як на землі, там ніде не сховаєшся. Як корабель іде на дно - для моряка це трагедія жахлива. Тому що корабель навколо себе робить вирву метрів на 50. І як попаде туди самий досвідчений моряк - ніколи не вибереться", - розповідає 89-річний Володимир Скуринець.

Вісімнадцятирічним його, та ще одинадцять хлопців із Вінницької області забрали на навчання у Владивосток. А вже за кілька місяців відправили воювати. Із тієї команди він залишився один живий.

"Я молю бога, що мене оминули всі морські хвороби і я залишився живий. День Перемоги не забуду ніколи, бо ми дуже довго до нього йшли. І коли нам повідомили цю звістку - день на Далекому Сході був хороший. Погода гарна, на морі - повний штиль, і так тепло, як зараз ", - додає ветеран, поправляє на грудях бойові нагороди.

Після урочистостей, ветеранів запросили на нагородження до міської ради. Частина присутніх вирушила колоною до Центрального парку імені Горького, аби продовжити святкування Дня Перемоги.

Зараз ви читаєте новину «"Ми вірили, що це остання війна", – вінницький ветеран». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути