вівторок, 20 липня 2021 10:35

Меру прилетіло в щелепу від пацієнта божевільні

Меру прилетіло в щелепу від пацієнта божевільні
Мера Львова Андрія Садового двічі за день намагалися побити. Фото: dyvys.info

20 липня 2013 року на мера Львова Андрія Садового двічі напали посеред площі Ринок.

Перший інцидент стався близько 18:00. Молодий чоловік спортивної статури підбіг до мера та вдарив кулаком в щелепу. Політик швидко зреагував і відвернувся від удару. Значних ушкоджень не отримав. Міський голова одразу заховався за мурами Ратуші, змив кров та викликав поліцію.

Вдруге нападник підстеріг чиновника о 22:30. Напав ззаду, коли Садовий виходив з Ратуші, прямуючи до автівки. Вдарив ногою в спину. Цього разу нападника затримали правоохоронці в штатському, які були поруч.

Зловмисником виявився 32-річний Тарас Копровський. Жив у Львові по вул. Панча, постійної роботи не мав. Після першого нападу "Вконтакте" лишив допис: "Новий стиль Садовому по морді". Загалом у соцмережі Копровського було чимало записів, які критикували політику мера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Битою по голові: посадовця СБУ побили на заправці

"Я намагався із ним поговорити. Він не відповідає на жодне запитання, свідчень поліції не дає. На допитах поводиться занадто спокійно, впевнено. Він очікував, він знав, що голова ще в Ратуші. А коли його схопили й привезли до райвідділку, то одразу з'явився адвокат. Це цілеспрямоване заподіяння шкоди, в його діях я не побачив жодної неадекватності чи ознак афекту", - розповідав Садовий.

За кілька днів Галицький райсуд розбирався в справі про напад на мера. Копровського посадили під домашній арешт та наказали пройти курс лікування в психіатричній лікарні. До цього він уже вісім разів перебував у божевільні.

Це не єдиний випадок, коли на Садового скоювали напад. Уночі 25 липня та 24 грудня 2014-го зловмисники обстріляли будинок мера із протитанкового гранатомета РПГ-18. Родина політика не травмувалася. Проте постраждав будинок. Після першого обстрілу Садовому довелося викласти на ремонт 80 тис. грн. Після другої атаки в оселі міського голови вибило вікна та двері, частково пошкодило стіну. У жовтні 2015 року у двір чиновнику кинули гранату.

У селі Гнідин Київської області п'ятеро невідомих напали на мера Броварів Ігоря Сапожка, побили його та пограбували. Напад стався в будинку чиновника 21 грудня приблизно о 22:00.

Зловмисники зв'язали мера, його дружину та дитину. Погрожуючи зброєю, забрали $10 тис., а також ювелірні вироби

Зараз ви читаєте новину «Меру прилетіло в щелепу від пацієнта божевільні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути