неділя, 07 серпня 2022 13:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Мер розповів про плани окупантів провести в Мелітополі "референдум на дому"

Мер розповів про плани окупантів провести в Мелітополі "референдум на дому"
Із половини населення, яке залишилось в місті, менше 10% підтримують загарбників. Фото: t.me/ivan_fedorov_melitopol

Російські загарбники планують "на дому" провести псевдореферендум у тимчасово захопленому окупантами Мелітополі Запорізької області.

Зокрема, ворог протягом тижня збирається з озброєними військовими російської армії ходити по домівках і "опитувати" мелітопольців, повідомив мер міста Іван Федоров в ефірі загальнонаціонального телемарафону в неділю, 7 серпня, передає Gazeta.ua.

"Із половини населення, яке залишилось в місті, менше 10 процентів підтримують російських загарбників. Копійки рашистів не варті ув'язнення", – нагадав він про те, що за допомогу в організації псевдореферендуму в Україні загрожує реальна кримінальна відповідальність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коридорів немає: Гайдай розповів, як можна виїхати з Луганської області

Через відсутність газу взимку в Мелітополі не буде опалення, тому жителі міста виїжджають. Мер також розповів про рух спротиву серед мелітопольців.

"Мета партизанів – зупинити постачання Росією важкого озброєння, а також інформування українських силових структур щодо переміщення військ Росії. За останній тиждень щодня через Мелітополь рухається по три-чотири колони техніки окупантів", – заявив Федоров.

Російські окупанти готують на 11 вересня псевдореферендуми на тимчасово захоплених територіях у Херсонській і Запорізькій областях.

11 липня президент країни-агресорки РФ Володимир Путін підписав указ про спрощення набуття російського громадянства для всіх громадян України.

Зараз ви читаєте новину «Мер розповів про плани окупантів провести в Мелітополі "референдум на дому"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути