Ексклюзиви
четвер, 24 вересня 2020 15:14

Масові заходи в Дніпрі на день міста спровокували сплеск захворювання на коронавірус - експерт

Масові заходи в Дніпрі на день міста спровокували сплеск захворювання на коронавірус - експерт
Політичний експерт Віктор Скаршевський: "Антирекорд за кількістю хворих в Дніпрі - це наслідок масових заходів на День міста". Фото: Рівненські новини

Сьогодні Дніпро вийшов на антирекорд за кількістю хворих Covid-19. Спалах захворюваності, як і попереджав голова МОЗу Максим Степанов, стався після масових заходів з нагоди Дня міста.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив політичний експерт Віктор Скаршевський.

"Можна як завгодно ставитися до коронавірусу, але те, що поширюється він набагато швидше в місцях масового скупчення, є незаперечним фактом. Наприклад, півтора тижні тому в Дніпрі на день міста місцева влада організувала концерт і розважальну програму, без забезпечення дотримання протиепідемічних норм. На концерт зібралися десятки тисяч городян. І що в результаті? Сьогодні Дніпро виявився в лідерах за кількістю нових хворих на коронавірус. Тільки за останню добу в місті виявили 242 випадки", - написав експерт.

Він зазначив, що місцева влада організувала масові гуляння, незважаючи на заборону з боку уряду і наслідки цих дій виявилися саме такі, про які попереджали в МОЗ.

"Сталося саме те, про що попереджав міністр охорони здоров'я Степанов: кілька переносників хвороби, які прийшли "відмітити" день міста, легко могли заразити сотні, а то й тисячі інших "відмічаючих". Місцева влада організовує подібні заходи, не дивлячись на їх заборону постановою уряду. І дуже дивно, що за цим не слідує ніяких санкцій з боку Кабміну", - підкреслив Скаршевський.

На його думку, у місцевих депутатів та мерів зараз найважливіше - вибори і власні рейтинги. Крім того, експерт підкреслив, що багато людей самі нехтують елементарними нормами захисту на масових заходах, піддаючи себе і оточуючих підвищеному ризику зараження.

"Подумати про це потрібно не тільки жителям Дніпра, а й людям з інших міст. Особливо, Запоріжжю, яке планує відзначати день міста через тиждень 3 жовтня", - написав політичний експерт.

Нагадаємо, що раніше міністр охорони здоров'я Степанов заявив, що рішення мерів проводити святкування точно позначиться на статистиці захворювання Covid-19 в області. За його словами, саме масові заходи є одним з основних чинників поширення коронавірусної хвороби.

Зараз ви читаєте новину «Масові заходи в Дніпрі на день міста спровокували сплеск захворювання на коронавірус - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути