четвер, 27 липня 2017 04:15

Люди не пустили техніку на будівництво кладовища

Люди не пустили техніку на будівництво кладовища
Люди не пустили техніку на будівництво кладовища у Вінниці Фото: Vlasno.info

У Вінниці мешканці мікрорайону Сабарів зупинили техніку, яка приїхала на будівництва кладовища на полі поблизу їх помешкань. Перекрили проїзд своїми автомобілями. Перші екскаватори бачили напередодні. Тому 26 липня з 6 години розпочали чергування біля поля.

"Ця площа є санітарною зоною очисних споруд. Навколо них не повинно нічого бути на відстані 500 метрів, тим більше будівель соціальної сфери. А кладовище, згідно із законом, є громадським місцем спеціального призначення по захороненню людей. Воно масово відкрите для відвідування. Люди можуть сюди приходити прибирати і збиратись тут по 500 і по тисячі осіб", — розповідає активіст Олександр Козловський, пише Vlasno.info.

Люди обурюються, що будівництво кладовища з ними не погодили. Про громадські слухання не повідомляли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заради кладовища викорчували пшеницю

Поле на якому хочуть зробити кладовище має нахил у бік будинків та річки. Мешканці села Селище, що нижче по течії, теж проти цього кладовища.

"У Селищі пройшли збори і вони також проти будівництва цього кладовища — зібрали 2000 підписів і передали нам", — кажуть активісти.

23 червня біля Вінницької міської ради відбувся мітинг проти будівництва нового кладовища в місті. Своє невдоволення прийшли висловити мешканці мікрорайону Сабарів. Вважають, що нове кладовище близько до очисних споруд і може ускладнити екологію

Зараз ви читаєте новину «Люди не пустили техніку на будівництво кладовища». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути