Ексклюзиви
неділя, 14 травня 2017 03:28

Львівського студента засудили за пропаганду комунізму

Львівського студента засудили за пропаганду комунізму

Студент університету ім. Франка у Львові отримав умовний термін за публікації, присвячені вождю пролетаріату, і соціалістичні гасла.

Про це повідомляє "КП в Україні".

Він зі свого комп'ютера "умисно, з метою доведення до широкого кола осіб комуністичної ідеології" робив публікації в Facebook.

Хлопця засудили до двох з половиною років позбавлення волі з випробувальним терміном на рік. Звинуватили у пропаганді забороненої символіки та ідеології.

Засуджений за пропаганду виявився 22-річним студентом 3-го курсу Національного університету ім. Івана Франка. Вирок був винесений 4 травня цього року. Тексти, які хлопець публікував з травня 2015 року по квітень 2016-гоперевіряла лінгвістична експертиза. Визначили, що у них міститься пропаганда елементів комуністичної ідеології, яка полягає в поширенні тенденційної інформації, спрямованої на ідеалізацію та популяризацію комуністичної ідеології. А також в публічному використанні продукції з символікою комуністичного режиму. До символіки відносяться: публікації, присвячені в. І. Леніну, тобто особі, яка займала керівну посаду у вищих органах влади в СРСР.

Хлопця звинуватили у публікації філософсько-політичних цитат Ілліча, а також таких відомих комуністичних гасел, "Ленін жив, Ленін живий, Ленін буде жити!" "План - закон, виконання - борг, перевиконання - честь!".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік отримав строк за комуністичну символіку

24 квітня між обвинуваченим і представником прокуратури було укладено угоду про визнання провини, що і дозволило студенту відбутися умовним терміном без конфіскації майна. Суд постановив повернути засудженому вилучені раніше при обшуку два ноутбуки, планшет і плеєр, а також зарядні пристрої, диски пам'яті і флешки.

Низку речей, які служили по справі доказами, суд постановив знищити. Це "Капітал" Карла Маркса, комсомольський і партійний квиток, запрошення на ХХІХ позачерговий з'їзд ПСПУ, 8 комсомольських квитків, належать товаришам засудженого. Також повинні бути утилізовані 5 прапорів, 4 плаща-дощовика, 19 футболок, 7 кепок з комуністичною символікою, тематичні диски і листівки.

Разом з цим підлягають знищенню три знайдені у студента стрічки: георгіївська, червона і жовто-синя.

Комуністи, які брали участь у акції "Безсмертний полк" у Києві, вважають, що Росія не винна у війні на Донбасі. Відео з ними опублікував на своїй сторінці у Facebook журналіст Денис Казанський.

Зараз ви читаєте новину «Львівського студента засудили за пропаганду комунізму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути