четвер, 26 лютого 2015 12:00

Львівський інженер сконструював автобус, який може перевезти три десятки поранених
5

Фото: надані прес-службою АТО

Медичний автобус для евакуації поранених із зони АТО, який може комфортно вивезти три десятки поранених розробив і обладнав львівський інженер Михайло Палюх. Із автобуса ЛАЗ "Лайнер 9" прибрав стандартні крісла, додав лавки - трансформери, посилив каркас автобуса, розмістив кронштейни для польових нош. За потреби зайві кронштейни ховаються під стелю і не заважають роботі лікарів. Розташування нош продумано так, що вони нахилені до вікон, хворий не скотиться з них. Також є полички-кріплення для медичного обладнання та медикаментів.
А в самій машині встановлено посилювач току, який зі звичайної напруги автомобільного акамулятора робить 220 вольт. Це дає можливість підключати реанімаційну апаратуру. М'які ресори та ходова лайнера дозволяють транспортувати поранених швидко і без зайвих поштовхів.

"Евакобус" знаходиться у Львівському військовому 66-й мобільному госпіталі.

"Цей автобус може прийняти за раз 29 важкопоранених бо лежачих бійців. Дуже допоміжний, коли нам потрібно евакуювати хлопців в Харків, Дніпропетровськ, у Львів. Ми дуже дякуємо конструктору за його роботу і допомогу. Сумна практика медичного забезпечення військовослужбовців в зоні проведення АТО показала, що найбільше втрат ми несемо, через те, що дуже часто не можемо забезпечити якісне і своєчасне транспортування поранених солдат. Спочатку в польові госпіталі, а потім і в інші, більш потужні тилові медичні заклади", - розповів начальник госпіталя підполковник медичної служби Петро Гренько.

Найчастіше медики в зоні АТО використовують санітарний автомобіль УАЗ – 452. Перевезти важкопораненого солдата з передової до польового шпиталю цим автомобілем можна, але транспортувати поранених на велику відстань дуже складно.

Зараз ви читаєте новину «Львівський інженер сконструював автобус, який може перевезти три десятки поранених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути