середа, 06 вересня 2017 18:47

Лист, документи та артефакти: відкрили капсулу часу

Лист, документи та артефакти: відкрили капсулу часу
У лубенській школі відкрили послання від учнів 1967 року. Фото: Wedding Advice

У місті Лубни Полтавської області відкрили капсулу часу, що була замурована в стіну місцевої школи №8 у 1967 році. У тонкому напівпрозорому тубусі знайшли лист від тогочасних школярів та кілька артефактів.

Про це повідомив кореспондент Gazeta.ua.

"Всередині була копія документа, що наша школа дійсно заснована 1917 року. Також — запрошення на свято тодішнім випускникам, значок на честь 50-річчя школи та лист учнів. Текст був українською мовою, написаний охайно з двох сторін аркуша", - сказала 48-річна Надія Манько, заступник директора з навчально-виховної роботи лубенської школи №8.

Капсулу відкрили 1 вересня. На події були присутні ті, хто її закладав - Приходько Тетяна та Панасенко Надія. У 1967-му вони були кращими ученицями 7 класу. Зараз обидві на пенсії. Читали лист сучасні 11-класники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: NASA відправить в космос "капсулу часу" з найкращою цитатою з соцмереж

"Юні друзі, прийміть все, що зроблене нами. Продовжуйте наші справи, творіть, возвеличуйте славними справами вітчизну. Коли будете відзначати 100-річчя школи, передайте своє послання майбутнім поколінням. Боріться за комунізм, мир, щастя, рівність, благородство на свій землі. Учні 8 школи міста Лубен Полтавської області", - йшлося у посланні.

Надія Манько відзначила, що лист написаний в дусі ленінізму-комунізму. Учні його зрозуміли як настанову гарно вчитися, будувати майбутнє та жити під мирним небом.

"Було цікаво і школярам, і дорослим. Зібралося багато людей. У дітей, які читали текст, аж руки трусилися", - додала Надія Олександрівна.

На святі Останнього дзвоника у 2018 році школярі планують закласти свою капсулу часу — також на 50 років. Що саме додадуть до листа - ще не вирішили.

Іншу капсулу 1967 року відкрили в липні у райцентрі Первомайськ на Миколаївщині. Окрім пісень, там знайшли радянські пісні та значки.

Зараз ви читаєте новину «Лист, документи та артефакти: відкрили капсулу часу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути