четвер, 10 травня 2018 18:05

Лис гуляв під стінами обласної адміністрації

Лис гуляв під стінами обласної адміністрації
Лиси їдять хрущів біля Черкаської ОДА

Лиса, що підбирав і їв мертвих хрущів просто під центральним входом до Черкаської обласної адміністрації, зняв місцевий житель Сергій Могилей. Відео виклав у Facebook.

"Я, звісно, не зоолог, але лисеня під стінами Черкаської ОДА це вже не якийсь живий куточок", – написав Могилей.

Насправді під стінами бігав дорослий лис. Цьогорічні лисенята ще дуже малі й вільно бігати містом ще не можуть – їм від сили 2 місяці.

Диких тварин просто в центрі Черкас бачили й раніше. Ще в 2008 році на провулку Старому, що біля Пагорбу Слави лисиця крала курей у родини Чиркових. Загалом украла дванадцять птахів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лелеку-вбивцю не чекають у селі на Черкащині

Впродовж минулого року очевидці бачили зайців у мікрорайоні Митниця, неподалік від пляжу Рів'єра. У городян, які люблять вигулювати собак біля Дніпра, кілька разів домашні улюбленці зривалися в погоню за зайцями. Але жодного разу не спіймали.

"Востаннє я бачив зайця в березні. Ще лежав сніг і він біг пляжем від Долини троянд вниз за течією Дніпра. Здоровий такий, вгодований немов кабан", – каже Віктор Меленчук.

Зазвичай лиси оселяються в старих покинутих хатах і можуть жити в місті кілька років.

Зараз ви читаєте новину «Лис гуляв під стінами обласної адміністрації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі