середа, 23 серпня 2017 12:12

Лікарі сплутали ботулізм із раком

Лікарі сплутали ботулізм із раком
На Львівщині лікарі сплутали ботулізм із раком, двоє людей в реанімації.

Двоє чоловіків на Львівщині потрапили до реанімації через ботулізм. Родичі 67 та 59 років поласували домашнім паштетом, який зберігали в підвалі понад 3 роки. Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Чоловіки з'їли менше півлітрової банки.Через два дні відчули погіршення здоров'я. Спочатку їх лікували в районній лікарні. Однак коли стало гірше, то перевезли до Львова, де вкололи сироватку від ботулізму, яку закупили благодійники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ботулізм перекинувся на м'ясо, є жертви

Рідні потерпілих розповідають, що спершу їм не могли встановити правильний діагноз.

"У нього горло дуже було червоне, я сама бачила. І з правого боку нарив, були такі симптоми - нам лікарка говорила, що то може бути рак, пішли метастази. Ми були в шоці вже, ніхто не думав, що то бутулізм. Не міг дихати, клубочок у горлі, мова змінилася, задихався", - розповіла сестра пацієнта Любов Прошляк.

"Вони були в дуже важкому стані. Одного одразу направили в реанімаційне відділення, перевели на кероване дихання, тому що самостійно вже не міг дихати. Стан його дуже-дуже важкий", - сказала завідувач 4-го відділення Львівської обласної інфекційної лікарні Таміла Алексанян.

Тепер у лікарні лишилося тільки дві дози препарату. За словами головного інфекціоніста області, сироватка є в столиці, її передадуть у регіон за першої ж потреби.

З початку 2017-го станом на 18 липня в Україні зареєстровані 90 випадків захворювання на ботулізм, повідомили у Міністерстві охорони здоров'я.

Зараз ви читаєте новину «Лікарі сплутали ботулізм із раком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути