Ексклюзиви
четвер, 30 квітня 2015 18:56

Культуру області очолив Станіслав Городинський

Культуру області очолив Станіслав  Городинський

Станіслава Городинського звільнили із посади керівника вищого училища культури та мистецтв імені Леонтовича та призначили директором департаменту культури та мистецтв Вінницької обласної адміністрації. За таке рішення проголосували сьогодні, на 37 позачерговій сесії обласної ради, депутати. Новий очільник департаменту пообіцяв розвивати професійне мистецтво та навести лад у районних відділах культури.

"Ніхто не говорить про те, що в нас робиться із професійним мистецтвом. Немає співаків нормальних. Все знищувалося і не підтримувалося, не пропагувалося. У нашому училищі є прекрасні вокалісти, які повинні в нас співати. Ми повинні їх чути, а вони їдуть у Київ і там залишаються. Треба створювати артистам умови. Проблеми скрізь - і в театрі, і по музичних школах, і по бібліотеках та будинках культури. Будемо робити атестацію усіх начальників районних відділів культури", - каже Городинський.

Наразі, Станіслав Городинський із колегами розробляє обласну програму по розвитку культури та мистецтва. А ще - просить більше автономії у Міністерства.

"Міністр В'ячеслав Кириленко сказав, що свою програму видав уже і Верховна Рада має уже її прийняти. Я хочу почитати її. Але я з ним говорив конкретно. Він мовчав. Він ніколи не працював в культурі. А заступники - це взагалі. Я їм щось розповідаю, а вони мені кажуть, що в мене дуже багато оптимізму. Міністерство культури сьогодні - це рівень районного будинку культури. Мені здається, що для них ще Брежнєв живий. Тому я просив у Кириленка більше автономії. Він обіцяв подумати над цим питанням. Радянська система в культурі не має бути. Бюрократична машина і купи паперів на Міністерство - уже нікому не треба. В культурі не має бути паперів. Культура - це співати, танцювати, розвивати, приносити людям задоволення", - додав Станіслав Станіславович.

Зараз ви читаєте новину «Культуру області очолив Станіслав Городинський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути