понеділок, 21 квітня 2014 09:27

Кримські татари на виборах президента будуть голосувати в Херсонській області

Кримські татари на виборах президента будуть голосувати в Херсонській області

Кримські татари будуть голосувати на виборах президента України 25 травня в Херсонській області.

Про це заявив народний депутат від фракції "Батьківщина", колишній голова Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, передає Gordonua.com.

За його словами, таке рішення було прийнято на засіданні Меджлісу 20 квітня.

"Велися розмови про те, щоб відкрили виборчі дільниці в Криму, але згідно із законом, вибори на окупованій території не проводяться. Так і в умовах окупації результати голосування будуть "намальовані" точно так само, як і на минулому тут недавно референдумі, так як їх проконтролювати буде практично неможливо. Тому обговорювався варіант організації в Херсонській області виборчої дільниці, де зможуть проголосувати кримчани", - заявив Джемілєв.

У той же час він припустив, що очікувати масової явки кримських виборців у Херсоні не варто.

Крім того, Мустафа Джемілєв заявив, що на засіданні обговорювалася кандидатура, за яку віддадуть голоси кримські татари.

"Було вирішено, що це буде обов'язково представник демократичних сил. Жодних конкретних прізвищ ми не стверджували, головне - щоб це не був представник протилежного табору", - зазначив депутат.

У той же час, він додав, що кримські татари поки не збираються оголошувати референдум про статус Криму "з-за складної політичної обстановки та міжнародної ізоляції".

"У нинішніх умовах об'єктивно провести референдум неможливо. Ситуація на півострові нестабільна, в окуповану республіку ніякі спостерігачі не будуть пущені. Сьогодні ми навіть вирішували, як найдоречніше, в якому ракурсі проводити в умовах окупації наш національний свято весни Хидирлез", - сказав Джемілєв.

Зараз ви читаєте новину «Кримські татари на виборах президента будуть голосувати в Херсонській області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути