вівторок, 27 жовтня 2015 00:40

"Крименерго" планує відбирати дизель-генератори у підприємців

"Крименерго" планує відбирати дизель-генератори у підприємців

Російське підприємство "Крименерго" планує повернути у свою власність надані раніше підприємцям дизель-генератори. Про це повідомив "голова" окупованого Криму Сергій Аксьонов, передає "Радіо Свобода".

"Це обладнання було надане підприємствам на безкоштовній основі — без амортизації та орендної плати. Втім, близько 60 компаній вважають, що можуть безкоштовно використовувати державне майно і при цьому ігнорувати вимоги органів, які є балансоутримувачами і відповідають за експлуатацію генераторів", — зазначив С.Аксьонов.

Він назвав ситуацію, що склалася, неприйнятною і заявив про залучення до вирішення цієї проблеми силовиків.

"Якщо протягом тижня це питання не буде вирішено, а недобросовісні підприємці продовжать ігнорувати запити про повернення дизельних генераторів, проблема буде вирішена силовим шляхом", — додав С.Аксьонов, зазначивши, що "не дасть нікому сідати на голову". Кримський півострів забезпечується електроенергією з материкової України.

Після анексії Криму Росією в 2014 році на півострів стали завозити мобільні генератори. "Міністерство палива та енергетики" окупованого Криму закликало жителів півострова до економії електроенергії у зв'язку з її дефіцитом. Такі прохання з'явилися після низки пошкоджень ліній електропередач у Херсонській області, через які електроенергія подається в Крим.

Зараз ви читаєте новину «"Крименерго" планує відбирати дизель-генератори у підприємців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути