вівторок, 07 червня 2022 14:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Контрнаступ ЗСУ: окупанти від страху укріплюють кордон на Сумщині 

Контрнаступ ЗСУ: окупанти від страху укріплюють кордон на Сумщині 
Триває 104 доба героїчного протистояння українського народу російському воєнному вторгненню. Фото: Генштаб ЗСУ

Російські загарбники бояться контрнаступу українських військових на Сумщині й укріплюють власний кордон.

У такий спосіб окупанти можуть перевіряти вогневу потужність Сил оборони в цьому регіоні, припустив голова обласної військової адміністрації Дмитро Живицький в ефірі, пише "Радіо Свобода".

Він пояснив, чому за останні тижні зросла кількість обстрілів по Сумській області. На його думку, загарбники можуть переживати через можливий контрнаступ Збройних сил України на їхньому напрямку.

За словами чиновника, окупанти активно окопуються на власній території.

"Можливо, це для відтягування наших сил оборони від зони активних бойових дій. Але те, що ми бачимо – вони зі свого боку укріплюють кордони, окопуються, мінуються. Це говорить про те, що вони теж бояться наших військових і, скоріше за все, це такий вогонь на випередження", – розповів Живицький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб оновив дані про втрати російських загарбників в Україні

Зауважив, що українські військові на Сумщині майже не відкривають вогонь у відповідь. Зворотні удари ЗСУ завдавали лише кілька разів.

Живицький не бачить угруповань, що зможуть "прорвати кордон" знову. Оборона регіону зараз значно краща, ніж 24 лютого. Якщо вони й спробують знову увірватися, то в них нічого не вийде, запевнив голова ОВА.

"Періодично прибуває додаткова бронетехніка на прикордонні території, але основна їхня частина їде в Білгородську область і далі очевидно йде на Харківщину і на Схід - Донецьку, Луганську область", – сказав Живицький.

Уранці 7 червня російський ворог обстріляв Середину-Буду в Сумській області. Попередньо, загиблих та поранених серед місцевих немає. Однак є руйнування. Обстріл почався близько 5:00. Було сім пострілів із міномета. Потім росіяни відкрили артилерійський вогонь.

На ранок 7 червня на Сіверському напрямку противник активних дій не вів. Ознак створення ударних угруповань не виявили, повідомив Генштаб ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Контрнаступ ЗСУ: окупанти від страху укріплюють кордон на Сумщині ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути