субота, 22 вересня 2018 10:53

"Коли казав, що з України, всі питали, де це" - для чого збирали неформальні історії українців

"Коли казав, що з України, всі питали, де це" - для чого збирали неформальні історії українців
За два роки проекту до нього долучились понад 200 волонтерів.Фото: Оксана Княжик

У Львові на ювілейному 25-му Book Forum Богдан Логвиненко і Павло Пашко презентували проект Ukraїner. Це новий медіа-проект, який має на меті шляхом ретельних досліджень зрозуміти і сформулювати, ким ми є.

Перша тривала експедиція почалася у липні 2016-го року і триватиме до кінця 2018-го, охопить усі 16 історичних земель України — від Слобожанщини до Поділля, від Волині до Таврії.

"Ідея проекту виникла тоді, коли я подорожував Азією, - каже автор проекту Богдан Логвиненко. – Коли я казав, що я з України, то мене всі питали, де це, називали Казахстан, Росію, але де Україна не знали. І тут я зрозумів, що я не маю що їм показати про свою країну, аби вони зрозуміли звідки я. Тому вирішив, що це мають бути цікаві, неформальні історії про людей, а не зірок".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У Греції захотів додому" - українці подарували скульптору мандрівку

За два роки проекту до нього долучились понад 200 волонтерів. Ukraїner – це не лише відео, але й тексти і мультимедійні відео.

" Ми знімаємо історії про цікавих і незвичних людей в різних куточках України. Формат історій перекладається на сім мов. Це переклади, які роблять з допомогою волонтерів. Перекладу відео-блогів нема, бо він зрозумілий тільки нам. У відео-блозі ми показуємо як ми це знімаємо, потрапляємо на локації, як спимо, їмо. Є ще формат коротких відео, де ми розповідаємо про певні локації".

Ukraїner створений з метою популяризувати Україну.

"Україна дуже мало представлена за кордоном і ми б хотіли знімати і показувати такі історії. Та й ми самі мало знаємо про Україну і намагаємось відкрити її для себе і показати себе один одному. Не звичні історії зірок, а показати простих людей, які в різних регіонах України щось створюють, займаються чимось цікавим. Але для своєї місцевості вони є прибульцями, тому що найчастіше людей, які в маленьких містечках чи селах роблять щось інше важають ненормальними"

Зараз Ukraїner вирушив в експедицію Галичиною, де збирає цікаві історії та місця про які згодом покажуть відео і напишуть тексти.

У Львові, де 19 – 23 вересня 2018 року проходить 25-ий Форум видавців, назвали найкращі представлені на Форумі книги у рамках нагороди BookForum Best Book Award.

Зараз ви читаєте новину «"Коли казав, що з України, всі питали, де це" - для чого збирали неформальні історії українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути