Ексклюзиви
неділя, 22 квітня 2018 02:24

Книжковий фестиваль: які книги найбільше цікавлять українців
6

Українці найбільше цікавляться посібниками з ведення бізнесу та самореалізації. Коштують в середньому 100-150 грн.

"Зараз люди хочуть не просто читати книги для духовного задоволення, а отримати від неї якусь реальну користь, конкретні знання, відповіді на якісь питання", - говорить креативний директор видавництва Vivat Ігор Зарудко. Приїхав на Черкаський книжковий фестиваль, який відбувається 20-22 квітня.

Українці на книжковому ярмарку купують відразу по кілька виданнь
Фото: Анна Орел
Українці на книжковому ярмарку купують відразу по кілька виданнь
Українці на книжковому ярмарку купують відразу по кілька виданнь
Українці на книжковому ярмарку купують відразу по кілька виданнь
Українці на книжковому ярмарку купують відразу по кілька виданнь

"У людей немає такого: якщо книжка коштує 200 грн, то не візьму. Цінники не лякають українців. Кожен знає скільки коштує книга і наскільки вона буде цікава. По одній книжці майже ніхто не бере, купують відразу кілька. Бувало й таке, що в одні руки віддали відразу 4. Найдешевші у нас дитячі книжечки за 20 грн. А найдорожча подарункова "Таємниці цивілізації" за 360 грн. У неї обкладинка зроблена зі шкіри. За два дні на фестивалі найдорожчу книгу яку у нас купили це "Королівство шахраїв" за 230 грн", - говорить Зарудко.

Також зазначає, що один з найпопулярніших авторів на черкаському ярмарку - Дара Корній. Її книгами цікавляться найчастіше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-10 письменників, які будуть на Черкаському книжковому фестивалі

"Книжка Дари Корній "Чарівні істоти українського міфу" користується великим попитом. На фестиваль письменниця приїхала із презентацією цієї книги. Є велика різниця, коли продаєш книгу з автором і без. Виданню набагато простіше, якщо його продасть сам митець. Тоді книгу частіше запитують, купують чи дивляться. Книжок дуже багато різних і покупцю важко на всі звернути увагу. Ми от привезли близько 400 кілограмів літератури. Якщо книгу презентує сам автор вона 100% перша в рейтингах продажу".

У Черкасах 20-22 квітня відбудеться наймасштабніша подія року - другий книжковий фестиваль. Цього разу на ярмарку фестивалю буде більше 50 видавництв, багато серед них - дитячих. Також відбудуться зустрічі із відомими письменниками, літературні батли, майстер-класи, повідомляє прес-служба Черкаського фестивалю.

Зараз ви читаєте новину «Книжковий фестиваль: які книги найбільше цікавлять українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути