четвер, 09 серпня 2018 10:08

"Із телефонами стрибнули в річку" - французи врятували українського хлопчика

"Із телефонами стрибнули в річку" - французи врятували українського хлопчика
Французи Франк Лапуяде, Крістель Мальвезін та Бенуа Моро врятували 6-річного українця Фото: facebook.com

На Черкащині громадяни Франції зберегли життя 6-річному хлопчику, що мало не потонув у ставку.

Іноземці приїхали до України у відрядження та випадково опинилися біля водойми.Там побачили дитину, що тоне, і кинулися на допомогу. Вже на березі почали робити їй штучне дихання і непрямий масаж серця, пише umoloda.kiev.ua.

"Коли на місце події прибула бригада швидкої медичної допомоги, французи зуміли повернути хлопчика до життя, у нього з'явився пульс, він почав самостійно дихати", - каже речник Головного управління ДСНС у Черкаській області Костянтин Проценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двоє дітей загинули в аварії

"Часу хвилюватися та думати не було, ми одягнені, з телефонами стрибнули в річку, бо там була дитина. Ми відчували відповідальність за його життя. Це вищі сили нам допомогли опинитися біля цього ставка, щоб дати друге життя хлопчику", – розповів француз Бенуа Моро.

Дитину у важкому стані терміново доставили до реанімаційного відділення Шполянської центральної районної лікарні. Хлопчик добу пробув у реанімації, ще 2 дні - у дитячому відділенні. Зараз він уже вдома. Тільки тут зізнався бабусі, що разом із сестрою без дозволу пішли на вулицю, а потім почали гратися біля ставка.

Провідати малого приїхав його рятівник Бенуа Моро. Він пообіцяв, якщо Богданчик буде добре поводитися під час кожного відрядження до України, буде приходити до нього в гості.

Рятувальники закликають українців бути обережнішими на воді. Адже цьогоріч на водоймах країни загинули вже майже 800 людей, серед яких 80 дітей.

Зараз ви читаєте новину «"Із телефонами стрибнули в річку" - французи врятували українського хлопчика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути