Ексклюзиви
четвер, 18 серпня 2022 12:10

Спецтема: Війна Росії проти України

"Хоче перетворити на Алеппо" – Подоляк пояснив, чого домагається РФ ударами по Харківщині  
9

Фото: twitter.com/Podolyak_M

Радник голови Офіса президента Михайло Подоляк відреагував на обстріл росіянами Харківської області.

Він наголосив, що Росія умисно обстрілює спальні квартали Харкова, аби перетворити місто в Алеппо 2016-го року, Грозний – 1996-го або ж Варшаву – 1945 року. Про це він написав у Twitter 18 серпня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ОП відповіли на пропаганду РФ про затягування війни

"Харків. 175 днів жаху. Щоденний терор, удари ракетами по спальних кварталах і цивільних. Росія хоче перетворити Харків на Алеппо-2016, Грозний-1996 чи Варшаву-1945 та упивається кров'ю в прямому ефірі. Кожен, хто і далі має справи з Москвою, – співучасник цього злочину", – підкреслив Подоляк.

Ніч на 18 серпня стала однією з найтрагічніших для Харківщини за весь час повномасштабної війни, повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

17 серпня близько 21:20 Росія вдарила ракетами "Іскандер" по триповерховому гуртожитку в Салтівському районі Харкова. Сталася руйнація з подальшим займанням. О 23:38 пожежу локалізовано. Відомо про 10 загиблих, з яких один хлопчик 11 років.

У момент ракетного удару в гуртожитку перебували від 20 до 40 осіб. Серед постраждалих були люди з вадами слуху й мовлення. І через це вони не можуть озватися під час оголошення тиші рятувальникам.

Під ранок 18 серпня російські окупанти знову атакували Харків та область ракетами. Перший вибух пролунав о 4:32. Повідомлялося, що окупанти зруйнували ракетами ще один гуртожиток. Дві людини загинула, 18 поранені.

Зараз ви читаєте новину «"Хоче перетворити на Алеппо" – Подоляк пояснив, чого домагається РФ ударами по Харківщині  ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути