Ексклюзиви
пʼятниця, 07 квітня 2023 17:52

Харків стоїть на порозі каскаду банкрутств комунальних підприємств - активісти

Харків стоїть на порозі каскаду банкрутств комунальних підприємств - активісти
Господарський суд Харківської області відкрив провадження у справі про банкрутство комунальних підприємств. Фото: hr.arbitr.gov.ua

Господарський суд Харківської області відкрив провадження у справі про банкрутство КП "Жилкомсервіс", КП "Міськелектротранссервіс" та КП "Харківський зоологічний парк" (Зоопарк). Про це повідомляє ГО "Харківський антикорупційний центр" з посиланням на відповідні ухвали суду, передає "Апостроф".

Зазначається, що перші два комунальні підприємства є містоутворювальними, а третє повинно було стати місцем відпочинку та гордості харків'ян.

Створене міською владою КП "Жилкомсервіс" займається обслуговуванням всього житлового фонду Харкова. КП "Міськелектротранссервіс" виконує роль основного наземного перевізника в місті-мільйоннику. Перебуваючи під управлінням харківської міської влади, ці три комунальні підприємства дійшли до фінансового занепаду.

Видання "Об'єктив" повідомляє, що 21 березня суд відкрив провадження у справі про банкрутство КП "Жилкомсервіс". Підставою стала заява ФОП Олега Шевцова. Суд не лише схвалив провадження про банкрутство, а й визнав борг у 1,4 млн грн, запровадив мораторій на задоволення вимог інших кредиторів та процедуру розпорядження майном КП, призначивши розпорядником майна Юрія Артюха. Попереднє засідання призначене на 11:10 4 травня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Харків – місто-герой": Зеленський передав відзнаку Терехову

"Юрій Артюх є співзасновником адвокатського об'єднання "Шкребець і партнери". Це об'єднання протягом 2016-2023 рр. отримало від комунальних підприємств Харківської міськради близько 33 млн грн (з них 26,5 млн грн від КП "Харківські теплові мережі") щодо послуг з юридичного консультування та представництва", – уточнюють у ХАЦ.

23 березня суд відкрив провадження у справі про банкрутство КП "Міськелектротранссервіс" – також за заявою Олега Шевцова. Суд ухвалив визнати вимоги щодо боргу, процентів річних та збитків від інфляції КП у розмірі близько мільйона гривень та запровадити процедуру розпорядження майном, призначивши арбітражним керуючим того ж Юрія Артюха з АО "Шкребець та партнери". Попереднє засідання призначене на 14:00 18 травня.

29 березня суд ухвалив прийняти до розгляду заяву АТ "Харківобленерго" щодо відкриття провадження у справі про банкрутство КО "Харківський зоологічний парк". Товариство в якості арбітражного керуючого запропонувало Сергія Кошовського (особа з таким ПІБ є депутатом Харківської облради від партії "Слуга народу"). Підготовче засідання призначене на 12:15 12 квітня.

Таким чином залишаються відкритими два питання – чому харків'яни не поінформовані про такий стан справ у харківських муніципальних підприємствах, та чому міська влада це замовчує.

Пізно ввечері 30 березня ворог завдав ракетного удару по Новобаварському району Харкова.

Усього по місту росіяни випустили дев'ять ракет ЗРК С-300, заявив уранці 31 березня голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. Унаслідок ракетної атаки легкі поранення отримали троє людей.

Зараз ви читаєте новину «Харків стоїть на порозі каскаду банкрутств комунальних підприємств - активісти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути