четвер, 16 червня 2022 17:07

Спецтема: Війна Росії проти України

Гвардійці "підсмажили" окупантів на Харківщині: подробиці

Гвардійці "підсмажили" окупантів на Харківщині: подробиці
Захисники знайшли окупантів за допомогою безпілотника. Фото: Генштаб ЗСУ

Гвардійці знищили радіолокаційну станцію та штаб російських окупантів на Харківщині.

Вияивли за допомогою безпілотника, розповів під час брифінгу 16 червня начальник оперативного управління Головного управління Нацгвардії Олексій Надточий, передає Gazeta.ua.

"Виявили РЕБ за допомогою безпілотника.Наші підрозділи завдали влучного артилерійського удару і скорегували вогонь за допомогою БПЛА", - розповів Надточий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Запоріжжі ЗСУ розгромили позицію окупантів і спостережний пункт

Окупанти використовують системи РЕБ як потужний інструмент війни, який дозволяє нівелювати технічні переваги противника. Оскільки без ефективного зв'язку жодна сучасна армія воювати не може. Таким чином завдяки проведеній операції гвардійці позбавили ворога можливості робити радіоперехоплення наших сил та глушити сигнал наших радіостанцій.

Крім того, аеророзвідка Нацгвардії виявила штаб російських окупантів на Харківщині. Артилеристи ЗСУ завдали по ньому нищівного удару.

У результаті знищено склад боєприпасів, МТЛБ, легкове авто, бронетехніка противника, дві армійські вантажівки, в одній з яких був боєкомплект.

На Слобожанському напрямку противник перегруповує війська. Робить це з метою подальшого наступу. На Харківському напрямку основні зусилля ворог зосереджує на утриманні зайнятих рубежів.

У районі Ізюма Харківської області російські окупанти продовжують спроби вести наступ в напрямку міста Слов'янськ на Донеччині. Українські захисники тримають позиції та завдають ворогу "відчутних втрат" в живій силі і техніці.

Зараз ви читаєте новину «Гвардійці "підсмажили" окупантів на Харківщині: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути