вівторок, 16 червня 2015 15:33

Губернатор Львівщини звільнив працівників Єдиного вікна для учасників АТО за прогул

Губернатор Львівщини звільнив працівників Єдиного вікна для учасників АТО за прогул
ukrvoice.com.ua

Голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка вчора без попередження приїхав перевірити роботу Єдиного вікна для учасників АТО. Воно на першому поверсі Львівського обласного госпіталю інвалідів війни та репресованих імені Юрія Липи у Винниках.
"Думаю собі, що якби заздалегідь попередив, то зустрічали б усі у "трудах та семи потах". А так побачив картину маслом: з чотирьох працівників на робочому місці присутній лише один.
По трьох, які не змогли пояснити причину своєї відсутності у робочий час, уже є накази на звільнення.
Все ще дивуюся людській байдужості — ти маєш працювати для людей, які на іншому краю держави захищали тебе, твою сім'ю, хату і роботу… Все, що від тебе треба, — бути на місці, послухати і допомогти людям, які повернулися з АТО.
Чим раз більше переконуюся, що революцію на Майдані провести легше, ніж революцію у головах", - написав Олег Синютка на своїй сторінці у facebook.
Єдине вікно для учасників АТО запрацювало у березні цього року з ініціативи Львівської ОДА. Учасники бойових дій на сході України повинні тут отримати всі необхідні послуги - юридичні консультації, психологічну підтримку, соціальний супровід.
Щодня тут мають працювати представники департаменту соціального захисту населення, обласного центру зайнятості, інспекції з питань праці, психологи з центру служб у справах сім'ї і молоді, медики.
Лікарі на місці повинні визначати рівень втрати працездатності військового, забезпечити медичну діагностику, стаціонарний догляд, психолого-психіатричну допомогу та фізичну реабілітацію. Соціальні працівники - допомагати отримати статус безробітного, направляти на навчання, забезпечувати працевлаштування.
Також військових мають забезпечувати санаторно-курортним лікуванням, технічними та іншими засобами реабілітації, спецавтотранспортом, пільгами, субсидіями та допомогами. У разі необхідності скеровувати на протезування та комплексну реабілітацію.
"Єдине вікно і справді працює. Представники нашої структури там є постійно. І вчора наша колега була, правда, на 40 хвилин пішла раніше, - розповіла Gazeta.ua Оксана Іванчук, перший заступник директора Львівського обласного центру зайнятості. - Так, це правда, її звільнено з роботи. Хоча вона сумлінний працівник, вчора до відлучення надала консультацію двом бійцям АТО. Загалом через Єдине вікно лише до нашої служби звернулося 46 людей, одного чоловіка ми поставили на облік. Він перекваліфіковується на електрогазозварювальника, забезпечимо його роботою".
Нагадаємо, щоб отримати послуги у Єдиному вікні, бійцям АТО треба стати на облік. Для цього слід принести паспорт, ідентифікаційний номер і відповідний документ учасника бойових дій. Інформацію можна отримати за тел. (032)296 29 05.

Зараз ви читаєте новину «Губернатор Львівщини звільнив працівників Єдиного вікна для учасників АТО за прогул». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути