Ексклюзиви
середа, 16 квітня 2014 16:43

Громадські активісти: проросійські структури вільно працюють на Львівщині

Громадські активісти: проросійські структури вільно працюють на Львівщині
tsn.ua

Путінські агітатори є навіть у правоохоронних органах Львівщини. На засіданні Громадської консультативної ради Львівського обласного управління міліції минулого тижня порушили питання про виключення із ради одного із членів - Володимира Мальсагова. Ця людина у 2011 році працювала у львівському осередку Центру "Кремлевская стратегия". Зараз очолює обласний осередок проросійської організації МОД ОКЕАН. Гасло цієї організації на їх сайті - "Владимир Путин - собиратель Земли Русской."

Про діяльність цієї людини члени Громадської ради при міліції дізналися під час революції.

"Мальсагов почав писати в інтернеті, що на Майдан поїхали "лише львівські бомжі, фашисти і проститутки". Ми одразу ж відреагували на такі заяви, - розповідає Рустам Курбанов, який представляє у Громадській раді ГО "Округ". - Дізналися про його участь у проросійських організаціях. Тоді цей чоловік почав виправдовуватися, що вже змінив свою точку зору про Майдан. А в "Кремльовській стратегії" перебував тільки тому, що охороняв російські бізнес-структури. Проте не зізнався про членство в ОКЕАН."
Мальсагов відмовився покидати дорадчу структуру міліції. Члени Громадської ради вимагають вигнати цю людину.

"Однак, на наше здивування, голова ради Олег Ільків не підтримав нас. Пояснює, що положення не дозволяє виганяти одну людину. І навіть не виставив це питання на порядок денний засідання ради. Ми ж тоді запропонували написати заяви на вихід із ради усім членам, таким чином вона саморозпуститься. А тоді можна скликати новий склад. Однак Ільків навіть не поставив це питання на голосування, - продовжує Курбанов. - Нам важлива наша репутація, як львів'ян. І ми не хочемо, щоби репутація Мальсагова поширювалася на нас. Це етичний момент. І друге, ми не допустимо, щоб такі люди мали вплив на силові структури Львова. Це питання безпеки області".

Ось слова зі сторінки Мальсагова Вконтакті: "Поскольку родился и жил я в Советском Союзе, для меня стал огромной личной трагедией распад этого Великого Союза. На пост-советском пространстве обороноспособностью обладает лишь Россия, и лишь благодаря приходу к власти Владимира Путина, которому удалось начать модернизацию армии. Я лично искренне благодарен ему за этот подвиг. Как истинный патриот В. Путин, также инициировал интеграционные процессы на пост-советском пространстве, назвав распад Советского Союза величайшей геополитической катастрофой. Будучи гражданином Украины, живя во Львове, я горячо поддерживаю восстановление Великого Государства."
Пан Мальсагов сьогодні є також у списках так званої Національної ради козаків України. Адреса структури співпадає з адресою офісу "Кремльовської стратегії" в Україні.
Сьогоднішній склад Громадської ради обласної міліції був затверджений ще минулого року, до Майдану, і погоджений колишнім начальником управління - Олександром Рудяком. Хоч юридично рада не вирішує питань і має лише консультативну функцію, фактично ж її члени мають доступ до усіх владних кабінетів і можуть впливати на рішення керівництва силових структур.

Щодо обласного осередку ОКЕАНу, то він налічує більше двадцяти осіб з таких організацій як Український вибір, Русский блок, Агенства економічної безпеки, яке очолює Мальсагов, та інших маловідомих сумнівних організацій. Юридична адреса структури невідома.

Члени Громадської ради Рустам Курбанов та Роман Жук подали заяву у Службу Безпеки Львівської області, щоб вона перевірила таку організацію як ОКЕАН та з'ясувала, чим саме вона займається на Львівщині.

Зараз ви читаєте новину «Громадські активісти: проросійські структури вільно працюють на Львівщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути