середа, 16 жовтня 2019 12:35

"Гинули від холоду і голоду" - показали фронтових собак і котів

У Музеї народної архітектури і побуту імені Климентія Шептицького відкрили фотовиставку "Фронтові друзі". Її автором є священик Княжого Храму Св. Миколая, військовий капелан о. Андрій Дуда, який від початку війни служить на передовій. У нього вже було декілька виставок, які проходили у Литві, Польщі та Канаді.

"За 5 років війни назбиралося багато матеріалів і я хочу показати, що це дуже легкий спосіб саме дійти до глядача через наших улюбленців. А також показати людяність, щирість і благородство наших воїнів. А з іншої сторони - зосередити увагу на тих домашніх тваринах, які залишилися, коли люди залишали домівки через обстріли. Залишаючись там, вони гинули від холоду і голоду та попадали під обстріли. Вони тягнулися до тепла, добра. Тягнулися до підрозділів, де були наші хлопці. Наші захисники з радістю приймали їх до себе, і тварини їм віддячили. Вони були справжніми друзями, які попереджали про обстріли. Хлопці перебували там по 8 місяців і для них було важко психологічно там перебувати. Але завдяки улюбленцям набагато легше все те сприймалося", - розповідає о. Андрій Дуда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Усе найвищої якості з натуральних матеріалів": у Львові відкрили виставку костюмів із фільму "Захар Беркут"

У рамках заходу також відбулися показові виступи домашніх улюбленців школи Dog Friends. Заняття у школі проходять двічі на тиждень. Тут є багато собак із вулиці, яких підібрали й які жили у жахливих умовах. Одну собаку привезли з Івано-Франківська.

Автор: Марія Катарина
  Відбулися показові виступи домашніх улюбленців школи "Dog Friends"
Відбулися показові виступи домашніх улюбленців школи "Dog Friends"

"Маємо не тільки службових собак, у нас собаки різних порід, різного віку, різних розмірів і, напевно, у цьому наша перевага. І звичайно, таких різних собак надзвичайно важко згуртувати, навчити, тому що кожен має свій характер", - каже керівник школи Dog Friends Наталія Лелик.

У Львові відбулась презентація книжки "Соло надірваних струн" авторок Марії Дребіт і Наталії Хаммоуди. 25 дружин героїв із Львівщини, які загинули на російсько-українській війні, розповіли про чоловіків. Історії переповідали скайпом, надсилали в електронному варіанті, надиктовували. Зрештою, авторки зібрали їх в одне ціле та видали книжку.

Зараз ви читаєте новину «"Гинули від холоду і голоду" - показали фронтових собак і котів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути