вівторок, 09 травня 2017 11:05

"Фашизм не пройде" – мітингувальники побилися під мерією

"Фашизм не пройде" – мітингувальники побилися під мерією
Деякі учасники акції принесли з собою червоні прапори СРСР і проводили зустріч під записи радянських пісень. Фото: 061.ua

Сьогодні сталася бійка між учасниками акції "Безсмертний полк" і патріотично налаштованими активістами у Запоріжжі біля мерії.

Одні кричали "Фашизм не пройде", інші – "Комуняку на гілляку", пише сайт Запоріжжя 061.ua і Громадське ТБ Запоріжжя.

Деякі учасники акції принесли з собою червоні прапори СРСР і проводили зустріч під записи радянських пісень. Це обурило патріотів: вони вимагали забрати заборонену символіку.

У натовпі учасників скандували "Фашизм не пройде" і звучали радянські пісні, а з іншого боку – кричали "Коммуняку на гілляку" і співали гімн України. Деякі активісти принесли на акцію іронічно оформлені портрети – з героями серіалу "Гри престолів".

Учасників "Безсмертного полку", у тому числі Костянтина Мамросенка, екс-регіонала Андрія Іванова й комуніста Олексія Бабуріна, бійці Нацгвардії взяли в кільце. Трьох "провокаторів" вивели з натовпу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протестувальники зривали георгіївські стрічки, билися з міліцією, червоними прапорами підмітали вулиці – як відзначали День перемоги 6 років тому

Також у Харкові під час покладання квітів до Меморіалу Слави сталася сутичка між учасниками акції "Безсмертний полк" і патріотично налаштованими активістами.

Як повідомляє УНІАН, близько 8.45 до Меморіалу прийшли близько 50 учасників акції "Безсмертний полк". Вони витягли портрети учасників Другої світової війни, на яких було зроблено напис "Безсмертний полк", а на деяких портретах були зображені георгіївські стрічки.

Патріотично налаштовані активісти попросили прибрати портрети з георгіївськими стрічками, щоб уникнути провокацій, але учасники акції "Безсмертний полк" не слухали їх, в результаті чого сталася бійка. Їх змогли розняти працівники поліції.

Правоохоронці після цього попросили учасників акції "Безсмертний полк" не йти в загальній колоні, щоб не провокувати конфлікти. Але вони вишикувалися в колону і вирушили на покладання квітів. Йдучи в колоні, учасники акції "Безсмертний полк" скандували "Фашизм не пройде", "Спасибі дідові за Перемогу", "Перемога буде за нами".

У Києві колона учасників акції "Безсмертний полк" вирушила до Алеї Слави. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, колона йде у супроводі поліцейських.

Тим часом, із заблокованого раніше поліцією офісу організації "Добровольчий рух ОУН" на вулиці Мазепи в Києві, де йде хода, кидали пакети з фарбою. Крім того, активісти намагалися влучити в учасників "Безсмертний полк" димовими шашками, які знешкоджують працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій України, та іншими предметами, які не долітають до учасників ходи через кордон поліцейських.

На вулиці Києва 9 травня вийшли близько 7 тис. правоохоронців. У поліції повідомили, що сьогодні в столиці заплановано ряд заходів, участь в яких візьмуть близько 10 тис. людей.

Зараз ви читаєте новину «"Фашизм не пройде" – мітингувальники побилися під мерією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути