субота, 24 березня 2018 23:35

Екс-співробітниці харківського метрополітену повідомили про підозру за смерть 80-річного пасажира

Екс-співробітниці харківського метрополітену повідомили про підозру за смерть 80-річного пасажира
Екс-співробітницю метрополітену Харкова підозрюють у порушенні правил безпеки. Фото: metro.kharkov.ua

У Харкові правоохоронці оголосили про підозру колишній співробітниці метрополітену за невиконання своїх обов'язків, в результаті чого загинув 80-річний громадянин.

Жінка порушила правила безпеки руху транспорту і тим самим спричинила загибель 80-річного громадянина, повідомляє прес-служба Харківської Національної поліції.

"Під час досудового розслідування встановлено, що 18 січня загиблий, перебуваючи на платформі станції метро "Центральний ринок", спустився з платформи на рейки і попрямував тунелем в сторону станції метро "Південний вокзал". При цьому спрацював пристрій контролю проходу в тунель, в результаті чого в тунелі загорілося світло і спрацювала звукова сигналізація в приміщенні чергового по станції "Центральний ринок". Всупереч вимогам посадових інструкцій, 37-річна працівниця метрополітену не вжила необхідних дії, в тому числі по затриманню порушника. Замість цього жінка вимкнула підсвічування сигналізації тунелю і привела пристрій контролю проходу до тунеля в робочий стан ", - йдеться в повідомленні відомства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві на станції метро жінка впала на колії

18 січня за виїзді на платформу станції метро "Центральний ринок" машиніст електропоїзда змушений був здійснити екстрене гальмування складу, щоб не наїхати на чоловіка, який перебував у тунелі між станціями метро. Після інциденту потерпілого доставили до лікарні у важкому стані. На наступний день він помер, не приходячи до тями.

Слідчі порушили кримінальну провадження за ч.3 ст.276 (порушення правил безпеки руху, що спричинило загибель людей) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років.

Зараз ви читаєте новину «Екс-співробітниці харківського метрополітену повідомили про підозру за смерть 80-річного пасажира». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути