вівторок, 25 листопада 2014 18:22

Екс-міліціонера та його напарників випустили за мільйон гривень застави

Екс-міліціонера та його напарників випустили за мільйон гривень застави

28-річного колишнього правоохоронця з Вінниці випустили з-під варти. Він півроку виготовляв наркотики у підпільній лабораторії. За нього внесли 365 тисяч гривень застави. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла керівник прес-служби вінницького управління СБУ Ірина Ярмолова.

"Це важкий злочин, але не вбивство, то ж утримувати його під вартою в ізоляторі тимчасового тримання немає сенсу. Поки йде слідство відпустили ще трьох злочинного угрупування. Вони теж незаконно виготовляли, зберігали та збували великі партії амфетаміну та метамфетаміну, - пояснює Ірина Ярмолова. - 40-річного власника вінницьких розважальних закладів звільнили з-під арешту під заставу теж у 365 тисяч. Ще двох відпустили за двісті тисяч гривень застави. Загалом за своє тимчасове звільнення заплатили 930 тисяч. Зараз усім повідомили про підозру у скоєних злочинах. Чекають суду".

За інформацією СБУ злочинне угрупування викрили у липні працівники вінницького управління СБУ. Підпільну лабораторію створили у орендованому будинку в мікрорайоні "Старе місто".

"Організатор лабораторії працював раніше у відділі з незаконним оббігом наркотиків. Знав усі тонкощі цієї справи. Ще тоді придивився ту будівлю. Сировину заготовляв контрабандним шляхом можливо з сусідньої Молдови. Сама сировина — синтетичний наркотик і від нього залежність ставала миттєвою. Він ще гірший ніж натуральний" — додає Ярмолова..

Товар збували у нічних клубах та ресторанах не тільки у Вінниці, а й в інших регіонах країни. Покупці — відвідувачі розважальних закладів від 18 до 35 років. Також розраховувались психотропними речовинами по бартеру за ручні гранати та набої. Їх доставляли кур'єри незаконних воєнізованих формувань, що діють на сході України.

На продажі амфетаміну та метамфетаміну наркоторговець з напарниками заробляв мільйони гривень. Гроші за збут наркотиків правоохоронець витратив на купівлю п'яти квартир у елітних мікрорайонах Вінниці.

"Ще придбали "БМВ Х5" за 200 тисяч доларів. Та готували документи на купівлю "Мерседесу" останньої моделі. Можна тільки підозрювати, скільки вони заробляли на наркотиках, якщо майже щодня вони продавали по кілограму цього товару" — додає Ірина Ярмолова.

Зараз ви читаєте новину «Екс-міліціонера та його напарників випустили за мільйон гривень застави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути