середа, 23 серпня 2017 15:01

Донька загиблого добровольця з Луганська урочисто підняла прапор у Львові
9

У центрі Львова замайорів синьо-жовтий стяг
Фото: ЛОДА
У центрі Львова замайорів синьо-жовтий стяг
У центрі Львова замайорів синьо-жовтий стяг
У центрі Львова замайорів синьо-жовтий стяг
У центрі Львова замайорів синьо-жовтий стяг

Біля будівлі Львівської ОДА відбулася урочиста церемонія підняття державного прапора України. Право підняти державний стяг надали Ангеліні Гуртяк - дівчинці з Луганська, доньці загиблого добровольця - молодшого лейтенанта Юрія Гуртяка. Повідомляє прес-служба ЛОДА.

Також курсанти роти почесної варти Академії сухопутних військ пройшли урочистим маршем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На найвищій точці Хортиці підняли прапор України

"Доки є наш синьо-жовтий прапор, доки є наш золотий тризуб, доти є наша Україна і доти є ми, українці. Це символ не просто нашої держави - це символ нашої достойності, символ нашої перемоги, адже нам є чим гордитися, нам є що захищати", - сказав голова ЛОДА Олег Синютка.

Окрім головного прапора області, військові урочисто пронесли синьо-жовті стяги з різних районів Львівщини, які були з українськими воїнами у боях з російсько-терористичними військами на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поблизу Донецька патріоти розгорнули 35-метровий прапор України

"Це прапори 2014 року, коли перші підрозділи зі Львівської області – 24 бригада, 80 аеромобільна бригада, інженерний полк – вийшли для захисту національних інтересів на Донбас. Дуже багато хлопців, які пішли під ними до іншого світу, але тому вони і безцінні", - розповів керівник регіонального медіацентру Міноборони Олександр Поронюк.

Після цього розпочався концерт-дефіле, який підготував військовий оркестр Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Юрій Гуртяк народився 3 серпня 1985 року в селі Містки Сватівського району Луганської області. Український військовослужбовець батальйону "Айдар". Лицар ордена Богдана Хмельницького I ступеня (посмертно). Загинув 11 липня 2016 року під час виконання бойового завдання на Донеччині. У жовтні 2016-го в пам'ять про Юрія в корпусі хімічного факультету Східноукраїнського університету в Сєвєродонецьку на його честь відкрили меморіальну дошку.

Зараз ви читаєте новину «Донька загиблого добровольця з Луганська урочисто підняла прапор у Львові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути