четвер, 24 листопада 2016 15:41

Домбровський побудував вінничанам хірургічний центр за 40 млн грн

Домбровський побудував вінничанам хірургічний центр за 40 млн грн

Олександр Домбровський, колишній очільник Вінницької області, навіть ставши народним депутатом і зосередившись на законодавчій роботі у Києві, продовжує допомагати вінничанам.

Він завершує будівництво хірургічного відділення в обласній лікарні ім. Пирогова. Про це Олександр Георгійович повідомив в ефірі телеканалу "Віта".

Новий комплекс, що буде складатися з чотирьох хірургічних відділень, реанімації та 13 операційних відкриється у 2017 році.

Хірургічний центр розташується в окремій будівлі, де будуть сконцентровані усі необхідні функції медичного закладу - приймальне відділення з окремою операційною, діагностичне та урологічне відділення, травматологія, відділення серцево-судинної хірургії. Олександр Домбровський особисто погоджував проект центру, ставлячи перед архітекторами задачу зробити його максимально зручним для людей.

Олександр Жупанов, головний лікар обласної лікарні ім. М.Пирогова, каже, що Олександр Домбровський втілює найбільш актуальний для медичного закладу проект: "65% наших пацієнтів потребують саме хірургічної допомоги. Лікарня зараз має павільйонний тип, що незручно для пацієнтів. Тепер все буде сконцентровано", - пояснює він.

Будівництво хірургічного центру було заморожене ще в 1990-х. Олександр Домбровський за власної ініціативи відновив його в 2006 році і уже 10 років фактично самотужки реалізує цей проект. Лише за останній рік витрати на будівництво хірургічного центру становлять 40 млн грн. У наступному році розпочнеться оснащення лікарні обладнанням. За попередніми розрахунками, на це потрібно близько 230 млн грн.

"Ми завжди концентрували всі можливі ресурси на всіх рівнях. Мені вдалося залучити деяких інвесторів, які теж хочуть, щоб у вінничан було гідне медичне обслуговування. Однак це навіть не половина необхідної суми", - пояснює він. Як стало відомо після оприлюднення електронних декларацій, статки Олександра Домбровського не йдуть в жодне порівняння з багатством інших відомих вінничан – колишній губернатор виявився чи не найскромнішим з усіх. Однак витрачання коштів не на особисті, а на суспільні потреби він вважає закономірним. "Ми маємо унікальну лікарню з величезним досвідом, з величезним потенціалом. Я виходжу звідси оптимістом. Які можуть бути важливіші пріоритети?" - посміхається він.

Нагадаємо, Олександр Домбровський з 2002 року був мером Вінниці, а з 2005 по 2010 роки обіймав посаду голови Вінницької обласної державної адміністрації. Народний депутат – член фракції "Блок Петра Порошенка", пройшов у парламент по одному з двох виборчих округів у Вінниці - округу №11. Народний депутат від другого - округу №12 – Олексій Порошенко.

Зараз ви читаєте новину «Домбровський побудував вінничанам хірургічний центр за 40 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути