Ексклюзиви
четвер, 28 листопада 2019 15:33

До Кракова за 3,5 години: Укрзалізниця збирається будувати євроколію

До Кракова за 3,5 години: Укрзалізниця збирається будувати євроколію
Євроколію можна збудувати за один рік. Фото:tvoemisto.tv

Із залізничної станції "Скнилів" біля Львова до українсько-польського кордону планують прокласти колію європейського стандарту.

Завдяки цьому можна буде запускати прямі поїзди зі Львова до європейських міст, про це повідомив очільник Укрзалізниці Євген Кравцов у Facebook.

Коли проект втілять в реальність, то зі Львова до польського Кракова можна буде доїхати поїздом за 3,5 години.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укрзалізниця може залишитись без керівника

"Не анонсував заздалегідь, але сьогодні особисто переконався, що проєкт, який поки був лише на папері — може стати реальним. Що хочемо? За рік ми можемо збудувати від державного кордону до станції Скнилів євроколію", — повідомив Кравцов.

Чиновник запевняє,що проект можна реалізувати за один рік.

"Тобто через рік українці зможуть отримати пряме швидкісне сполучення зі Львова до Кракова, Праги, Відня", — додав Кравцов.

Станцію Скнилів обрали через те, що вона розташована неподалік від аеропорту, центрального вокзалу Львова та автостанції. Крім цього, це дозволить не перенавантажувати центральний вокзал Львова.

"Певен, що це буде найбільший інфраструктурний проєкт на заході України. Для Укрзалізниці це абсолютно реально і буде мати надзвичайний соціальний ефект", — сказав Кравцов.

Україна та ЄС мають різні стандарти колій. Це ускладнює здійснення прямих залізничних рейсів з українських міст до європейських. Такі рейси здійснюються переважно на спеціальних вагонах, які на кордоні переносять на колії європейського зразка.

З 15 грудня потяг №89 Львів-Перемишль курсуватиме щодня. Так забезпечить зручну стиковку з нічним поїздом Перемишль-Вроцлав-Берлін. Згідно з новим графіком, потяг №89 щодня відправлятиметься зі Львова о 16:20 і прибуватиме до Перемишля о 18:19. Поїзд Перемишль-Вроцлав-Берлін відправлятиметься о 19:57, прибуваючи на центральний залізничний вокзал Берліна о 9:48. Таким чином, час на пересадку в Перемишлі складе 1 год. 9 хв.

Зараз ви читаєте новину «До Кракова за 3,5 години: Укрзалізниця збирається будувати євроколію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути