понеділок, 14 січня 2019 03:28

Діти зібрали 10 тис пластикових кришок на протези бійцям

Діти зібрали 10 тис пластикових кришок на протези бійцям
Наразі в Тоболах вже зібрали майже десять тисяч кришечок. Фото:ternopil.te.ua

У селі Тоболи Камінь-Каширського району юні волонтери зібрали пластикові кришечки від напоїв.

Діти назбирали їх уже майже десять тисяч, щоб наші воїни, які внаслідок війни на Донбасі залишилися без руки чи ноги, могли повернутися до повноцінного життя завдяки протезам, - пише газета "Полісся".

Ініціювали цю акцію у селі лісничий Тоболівського лісництва Микола Грисюк та майстер з охорони лісу Валерій Чепенюк. Про таку ініціативу, що проводиться по всій Україні, вони почули у одному із випусків телевізійних новин й охоче вирішили долучитися разом з учнями місцевої школи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жадан ініціював допомогу медикам-волонтерам на Донбасі

"Знаю, що сотні наших героїв, віддавши здоров'я на війні, наразі потребують протезування. Це наші хлопці, і ми їх без підтримки не маємо права лишити. Хочу сказати, що особливо активно до цієї справи долучилися діти нашої школи. Вони допомагали збирати кришечки у довколишніх лісах, у місцях відпочинку молоді. За це їм велике спасибі, бо без них це складно було б самому робити. Бувало, колеги із лісництва приносили їх. І так гуртом трохи назбирали. Коли перелічили, то очам своїм не повірили", — розповідає Валерій Олексійович.

Наразі в Тоболах вже зібрали майже десять тисяч кришечок. Цю сировину планують пустити на допомогу постраждалим учасникам АТО та їхню реабілітацію. Адже самі кришечки, як стверджують, не використовуються безпосередньо на виготовлення протезів. Їх роблять зі спеціального надміцного пластику. Це спосіб, скоріше, збору пожертвувань. Тобто, кришечки волонтери здають на переробку, однак за вищою ціною, ніж звичайні відходи, бо гранули, з яких їх зробили, дуже дорогі, а отримані кошти направляють на закупівлю протезів для поранених українських військових. Простішими словами: "З миру по копійці — і бійцю протез".

90-річна жінка із Західної України пожертвувала $10 тис. волонтерам, які допомагають військовим на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Діти зібрали 10 тис пластикових кришок на протези бійцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути