неділя, 25 жовтня 2020 00:28

Депутат облради погрожував розправою та вимагав гроші на "виборчу компанію"

Депутат облради погрожував розправою та вимагав гроші на "виборчу компанію"
Наразі вирішується питання щодо повідомлення зловмиснику про підозру та обрання йому запобіжного заходу. Фото: Нацполіція

Депутат Сумської обласної ради, який вимагав у керівника комунального підприємства 4 000 доларів США "спонсорської допомоги" для проведення передвиборчої кампанії. У разі відмови чиновник погрожував бізнесмену фізичною розправою.

"За даними попереднього слідства, депутат, який є членом однієї з постійних комісій облради, вимагав у керівника комунального підприємства 4000 доларів США за нібито раніше надане сприяння у вирішенні службового питання. Ці кошти він планував використовувати для проведення передвиборної агітації", - сказано у повідомленні пресслужби Нацполіції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: По тисячі за голос. Затримали чоловіків, які підкуповували виборців

Правоохоронці затримали депутата в обласному центрі, у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, під час отримання ним другої частини "допомоги" у розмірі 3 000 доларів США, які надалі були у нього вилучені.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення зловмиснику про підозру та обрання йому запобіжного заходу. Тривають слідчі дії.

У Кропивницькому правоохоронці виявили групу осіб, яка шляхом підкупу пропонували голосувати за одну з політичних партій і окремих кандидатів від неї. За один голос виборця пропонували 500 грн.

Зараз ви читаєте новину «Депутат облради погрожував розправою та вимагав гроші на "виборчу компанію"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути