




Сьогодні на святкуванні Дня Перемоги в Черкасах приготували 120 л солдатської каші. Містян пригощали під час концерту в Долині троянд. За стравою люди стояли у черзі.
Куліш на березі Дніпра варили на вогнищі 8 поварів у 3 великих казанах.
"До складу нашої каші входить пшоно, товчена картопля, варені та смажені гриби, цибуля, масло і спеції. Так готують справжній польовий куліш. Має вийти щось середнє між супом і кашею. Варили 3 год. орієнтовно на 600 - 700 осіб. Крім каші пригощаємо узваром та бутербродами із меленим салом і часником. Відвідувачі підходять дякують, бо дуже смачно", - говорить головний кухар Олександр Куракін. Згадує, що продукти купували спонсори святкування.
Кашу продавали по 10 грн, бутерброди та узвар по 5 грн. Всі гроші підуть на допомогу військовим. Черкащани брали відразу по кілька порцій. За 3 год. розібрали.
"Добре, що цього року кашу продають, так трішки назбираємо солдатам. 10 грн з людини це зовсім мало, а користі принесуть багато", - каже Сергій Воскобійник.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не дамо викривити правду життя" - в Полтаві пройшов "Безсмертний полк"
Крім того, у Долині Троянд відбувалися святковий концерт, ярмарок та різноманітні майстер-класи з виготовлення прапора, розпису гільз, кераміки, пряників, листівок. На святкування прийшло більше 600 людей.
9 травня слід залишити як День Перемоги над нацизмом, але вихідний перенести на 8 травня. Це виділить важливість нового формату пам'яті й примирення та деполітизує 9 травня, каже голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович.
Коментарі