Ексклюзиви
пʼятниця, 04 листопада 2022 09:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Що задумали росіяни в Херсоні, залишається загадкою – ISW

Що задумали росіяни в Херсоні, залишається загадкою – ISW
Досі незрозуміло, чи будуть російські війська боротися за Херсон – ISW. Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Російське командування продовжує виводити деяких своїх військових із північно-західної частини Херсонської області.

Водночас досі незрозуміло, чи будуть російські війська боротися за Херсон. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначили, що 3 листопада гауляйтер Кирило Стремоусов заявив, що нібито російські війська "швидше за все підуть на лівий (східний) берег" річки Дніпро.

За даними ISW, армія РФ все ще готує запасні позиції на лівому березі Дніпра, продовжуючи створювати оборонні позиції на північний захід від Херсона та перекидати туди додаткові мобілізовані сили, попри заяву Стремоусова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З будівлі Херсонської ОДА окупанти зняли триколор: фото й відео

Повідомляється, що деякі російські елітні підрозділи, такі як повітряно-десантні сили та морська піхота, продовжують діяти на правому березі Дніпра. Аналітики зазначили, що повне виведення з півночі Херсонської області таких солдатів було б чіткішим показником того, що російські сили не воюватимуть за обласний центр або населені пункти правого берега.

В ISW додали, окупанти створюють умови для боїв у Херсоні.

"Подібні повідомлення можуть з'явитися найближчими днями з огляду на примусову евакуацію цивільних осіб як з правого, так і з лівого берегів річки Дніпро. Але вони можуть не вказувати на негайне виведення російських військ з міста Херсона. Найкращим індикатором намірів Росії залишається дислокація російських ВДВ", – йдеться в аналізі.

Російські окупанти лише створюють ілюзію того, що відходять з Херсона. Насправді загарбники завозять туди нові військові підрозділи та готуються до оборони в обласному центрі, заявив головний розвідник України Кирило Буданов.

В оперативному командуванні "Південь" раніше заявили, що російські загарбники продовжують тікати з правого берега Дніпра на Херсонщині, переміщуючи на лівий елітні підрозділи й офіцерський склад. На правому березі залишають лише мобілізованих.

Раніше західні військові чиновники припускали, що захисники України можуть звільнити Херсон до кінця грудня.

У ЗСУ підтвердили, що до Херсона українським військовим залишилося не так уже й багато. Однак слід розуміти, що попереду багато роботи.

Зараз ви читаєте новину «Що задумали росіяни в Херсоні, залишається загадкою – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути