понеділок, 19 березня 2018 07:10

Чоловік відсудив у МВС 30 тис грн за утримання в СІЗО

Чоловік відсудив у МВС 30 тис грн за утримання в СІЗО
Полтавець пробув у СІЗО понад 2 роки. Його вину в кримінальній справі про вбивство не довели. Фото: РИА Новости

У Полтаві чоловік відсудив у правохоронної системи моральну компенсацію. Її вимагав за незаконне утримування під вартою у СІЗО.

Про такий випадок сталовідомо 3 роки тому, 19 березня, пише "Полтавщина".

Полтавця підозрювали у вбивстві. Кримінальну справу відкрили 2012-го, тоді ж суд обрав запобіжний захід на час слідства. Призначили тримати під вартою підозрюваного. Чоловік провів за ґратами понад 2 роки. На останньому судовому засіданні його виправдали і відпустили.

Проте полтавець вирішив судитися з Міністерством внутрішніх справ. Вимагав від правоохоронців моральної компенсації у сумі 350 тис грн. Суд не задовольнив позов, однак на сторону постраждалого пристав апеляційний суд. Призначив виплатити йому за моральну шкоду 28,7 тис грн.

У вересні 2016-го виграв суд у МВС Олександр Штепа - колишній очільник ДАІ в Полтавській області. Позовник вимагав, щоб йому сплатили одноразову грошову допомогу за отриману травму при виконанні службових обов'язків 2008 року. Вона призвела до втрати працездатності на 70%. Суд пристав на сторону Штепи і зобов'язав МВС виплатити потерпілому 300 тис грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екс-дружина Боголюбова відсудила 500 млн грн у Приватбанка

Влітку торік мешканець Полтави Максим Бондаревський подав позов на політичну партію "Совість України". Звинувачував партію у порушенні авторських прав - його відеоролик з Youtube незаконно демонстрували під час передвиборчої агітації. Перша судова інстанція присудила "Совісті України" сплатити автору ролика грошову компенсацію у сумі 40 тис грн та заборонила політичній силі використовувати кадри Бондаревського в подальшому. Проте апеляційний суд призначив лише заборону на користування авторським відео, а грошову виплату скасував.

Пенсіонерка із Слов'янська, що на Донеччині, пройшовши 5 судів, добилась компенсації від України за зруйноване під час АТО житло. Її будинок зайнявся через артелерійський обстріл. Через стрілянину пожежники не могли гасити займання, та й лінія 101 не працювала. Жінці мають виплатити 364 тис грн.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік відсудив у МВС 30 тис грн за утримання в СІЗО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути