четвер, 07 вересня 2017 03:28

"Чмошник-АТОшник! Я його туди не посилав!" - маршрутник про військового АТО
4

Фото: Олена Янчук

4 вересня у Кропивницькому зафіксували черговий випадок хамської поведінки водія маршрутного таксі.

"Чмошник-АТОшник, ще мені тут вказувати буде! Я його туди не посилав! Вони там бабки заробляють", - за словами очевидиці, саме так відповідав кермувальник маршрутки №15 (ВА 1966 АА), коли хлопець з посвідченням учасника бойових дій вже вийшов із салону. Про це очевидиця Олена Янчук написала у Facebook і розповіла "Першій електронній газеті".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Покарали водія, який тицяв дулі учасникам АТО

"Я сіла до салону цієї маршрутки на зупинці біля "Гідросили". Водій вже тоді на ходу говорив по телефону. Коли ми проїхали Ковалівський парк, молодий хлопець попросив водія зупинитися біля машинобудівного коледжу. Водій відповів, що там не зупинятиметься. У тому місці завжди зупиняються маршрутки, підбирають учнів коледжу".

За словами Олени Янчук, водій не зупинився і їхав далі, а коли хлопець його ще раз попросив зупинитися, водій почав обурюватися.

"Він казав: "Ти мені тут не розповідай. Ти їздиш за пільгами". Водій зупинив йому значно далі, вже біля повороту на вулицю Вокзальну. Хлопець мовчки вийшов. Тільки закрилися двері, водій почав голосно говорити: "Чмошники-АТОшники. Я його туди не посилав. Усі нерви мені витріпають". Я сиділа на першому сидінні біля дверей і почала йому казати, як ви взагалі можете так говорити, ображати людину такими словами?! На що той повторив "Я його туда не посилав. Вони бабло там заробляють".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Військова форма для водіїв маршруток, як ладан для чорта" - боєць

Кропивничанка каже, що була шокована такою поведінкою водія. Вирішила, що він має відповісти за своє хамство. Олена зателефонувала на "Гарячу лінію" міського голови і зареєструвала скаргу, а також опублікувала інформацію про подію у спільноті "Громадський контроль пасажирського транспорту Кропивницького" у соцмережі.

5 вересня Олена Янчук пішла в управління транспорту міської ради і написала скаргу на водія. Там їй пообіцяли, що звернення розглянуть, з'ясують обставини і нададуть їй письмову відповідь.

Керівник транспортного підприємства, яке обслуговує маршрут №15, Дмитро Вінницький розповів, що дізнався про цей випадок саме із публікації у соцмережі. Він сказав, що з водієм провели серйозну розмову. На нього чекає покарання.

"Він отримає догану. Відділ кадрів вже оформлює цю справу", – запевнив директор ПП "Олікс".

Дмитро Вінницький повідомив, що за словами водія, він не хамив безпосередньо учаснику АТО, а лише обурювався ситуацією у телефонній розмові. До речі, догану він отримає і за користування мобільним телефоном під час руху в тому числі. Адже це грубе порушення ПДР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Водій маршрутки обізвав вдову атовця халявщицею

"Мені, як жителю Кропивницького, дуже соромно, що подібні ситуації стаються у нашому маленькому місті. На Донбасі загинули дуже багато жителів Кропивницького та області. Багато місцевих військових і зараз захищають нас від агресора. Керівники транспортних підприємств мають виділити якусь годину-дві, зібрати водіїв і поїхати з ними на Алею слави Рівнянського кладовища, зустрітися з ветеранами АТО, поїхати у госпіталь, побачити цих хлопців, поспілкуватися з родинами загиблих. Мені здається, що такі водії живуть трішки в іншому вимірі",- підсумувала жінка.

Зараз ви читаєте новину «"Чмошник-АТОшник! Я його туди не посилав!" - маршрутник про військового АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути