Ексклюзиви
середа, 19 червня 2019 13:14

Чим загрожує Кернесу перейменування проспекту на маршала Жукова

Чим загрожує Кернесу перейменування проспекту на маршала Жукова
Кернеса можуть посадити на 5-10 років позбавлення волі. Фото:images.unian.net

У Харкові всупереч чинному законодавству перейменували проспект Петра Григоренка на маршала Георгія Жукова.

При цьому чинне законодавство не передбачає колективної відповідальності Харківської міської ради за такі протизаконні рішення, розповів директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович.

Натомість, якщо рішення підпише міський голова Харкова Геннадій Кернес, то він відповідатиме за порушення закону. Його можуть позбавити волі від 5 до 10 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові пікетують мерію

"Ми чекаємо, чи піде на цей безпардонно антизаконний крок Кернес. Якщо Кернес підпише це рішення міськради, ми звертатимемось до правоохоронних органів щодо притягнення його до відповідальності за порушення закону. А рішення про перейменування проспекту оскаржуватимемо" – розповів В'ятрович.

19 червня Харківська міська рада розглянула і підтримала перейменування проспекту Петра Григоренка на Георгія Жукова. За це рішення проголосували 59 депутатів, проти – 13.

За перейменування проспекту на честь кривавого радянського маршала агітував сам Кернес. Він заявив про підтримку 2-х відповідних петицій, які у травні зареєстрували на сайті міськради. Ці петиції також вимагали прибрати з площі Свободи волонтерський намет "Все для перемоги". Обидві петиції набрали необхідну для розгляду кількість голосів.

Проти повернення проспекту імені Жукова виступили громадські активісти.

У Харкові активісти звалили пам'ятник радянському полководцю Георгію Жукову. Замість бюста вони встановили на постаменті прапор України. Сам бюст почали розбивати молотками і сокирами. На спині Жукова зробили напис "Кат".

Зараз ви читаєте новину «Чим загрожує Кернесу перейменування проспекту на маршала Жукова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути