пʼятниця, 13 листопада 2020 10:57

Черкаські суди перестали надсилати повістки

Черкаські суди перестали надсилати повістки
Тальнівський суд проводить онлайн-засідання. Фото "Новий дзвін"

Черкаські суди перестали розсилати виклики до суду. Причина – відсутність коштів.

"Така ситуація не стала несподіванкою, – розповідає головний бухгалтер Державної судової адміністрації в Черкаській області Наталія Гапоненко. – Коштів не виділяє Державна судова адміністрація з Києва. А їй у свою чергу – міністерство фінансів. Ще до листопада ми якось могли протягнути й з горем навпіл надсилали повідомлення. А зараз на це немає коштів. Відповідні листи вже направлені в міністерство фінансів і Верховну Раду з проханням про перерозподіл коштів бюджету. Нам обіцяють, що проблема має бути вирішена, але результату поки немає".
У Тальнівському районному суді виклики до суду перестали надсилати з 2 листопада.

"У нас ще ситуація не найгірша, – каже голова суду Жанна Соколовська. – В інших областях гроші закінчилися раніше. Зараз усіх запрошуємо брати інформацію із сайту суду. Так само електронною поштою надсилати судові позови. Про судові засідання повідомляємо теж електронною поштою. В крайніх випадках, коли погано працює інтернет, надсилаємо смс. Однак на есемески тратимо власні гроші, яких теж немає. Річ у тім, що в жовтні ми отримали самі лише голі ставки. Без надбавок і премій. Для працівників суду, які є державними службовцями це дуже малі кошти. Деякі працівники не мають навіть мінімальної зарплати. На листопад і грудень навіть таких грошей немає. Що буде далі – не знаю".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишній політв'язень Кремля став депутатом облради

До кризи з фінансуванням судді отримували одні з найбільших зарплат в Україні. Звісно, йдеться не про районних суддів, а про суддів Конституційного, Верховного та апеляційних судів.

Зараз ви читаєте новину «Черкаські суди перестали надсилати повістки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути