пʼятниця, 12 серпня 2016 22:50

Через інтернет розповсюджували особливо небезпечні наркотики
5

Прокуратура Харківської області спільно з СБУ затримали групу осіб, які підозрюються у виготовленні та розповсюдженні психотропних речовин на Харківщині.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури з посиланням на першого заступника прокурора Харківської області Артема Степанова.

"Встановлено, що зловмисники організували поставку психотропних речовин з однієї із країн Азії в Україну. У Харкові виготовляли та розповсюджували так звані спайси, що містять у своєму складі особливо небезпечну речовину PVP. Торгували через мережу інтернет. Наркотики ховали у "закладках" та надсилали поштою. За попередніми даними, щомісяця їм вдавалося заробляти близько півмільйона гривень", - поінформував Степанов.

На Харківщині "бізнес" працював з листопада 2016 року.

Затримали зловмисників при черговому збуті психотропних речовин. Під час обшуків за місцем мешкання та у їхніх автомобілях вилучено психотропні речовини, банківські картки, комп'ютерну техніку та грошові кошти.

Затриманим від 25 до 40 років. Організатор незаконного "бізнесу", оператори інтернет-мереж та "кладчики" – загалом вісім осіб – затримані.

Зловмисникам оголошено підозру за фактам незаконного виробництва, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання та збуту наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинених повторно та за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 307 КК України).

Досудове розслідування триває.

Максимальна санкція статті передбачає 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Зараз ви читаєте новину «Через інтернет розповсюджували особливо небезпечні наркотики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути