Ексклюзиви
неділя, 26 листопада 2017 16:33

"Це сигнал, щоб лохи не лізли в пацанські справи" - Ройтбурд прокоментував арешт Стерненка

"Це сигнал, щоб лохи не лізли в пацанські справи" - Ройтбурд прокоментував арешт Стерненка
Художник виступив на захист активіста Одеси Сергія Стерненка Фото: Пушкинская

Одеський художник Олександр Ройтбурд різко висловився з приводу передачі Літнього театру в приватні руки для будівництва там торгово-розважального комплексу.

Про це написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

"На горсад не поклали лапу ні більшовики, для яких взагалі поняття власності не існувало, ні румуни з німцями. І раптом, коли епоха первісного нагромадження капіталу вже начебто мала, закінчитися, пацани прикинули що шматок спільної власності городян можна віджати і зрубати бабла. В цій ситуації цивільний протест є обов'язком кожного мислячого громадянина. Хто не чинить опір нарузі свого міста, той не має право називатися городянином. Кажуть що протести були зайвими, що мер сам виступив проти забудови. я впевнений, що без протестів ніякий мер не пішов проти інтересів занадто впливових в Одесі інвесторів", - пише Олександр Ройтбурд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пікетувальники побилися з поліцією

Художник виступив на захист активіста з Одеси Сергія Стерненка, що брав участь у зіткненнях з поліцією, при спробі не дати забудовувати територію. Приморський районний суд Одеси обрав активісту запобіжний захід у вигляді 60 діб арешту. Правоохоронці інкримінують йому організацію громадських безладів на акції протесту біля Літнього театру. Проте, активіст може вийти під заставу, розмір якої - 660 тис. грн.

"Застава в 600 000 гривень - це міра залякування не тільки для Стерненко, але і для всіх нас. Застава за бідного як церковна миша активіста, який закликав до громадянського протесту проти незаконного будівництва, більш ніж удвічі перевищує разом узяті застави за високопоставленого чиновника-розкрадача бюджету в особливо великих розмірах, і дрібного чиновника, з чиєї вини загинули діти. Це сигнал нам. Щоб ми боялися. Щоб лохи не лізли в пацанські справи", - зазначає Олександр Ройтбурд.

Активіст Сергій Стерненко попросив у Facebook допомогти йому зібрати гроші на заставу.

Зараз ви читаєте новину «"Це сигнал, щоб лохи не лізли в пацанські справи" - Ройтбурд прокоментував арешт Стерненка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути