середа, 30 жовтня 2019 04:20

Боржників аліментів змусять прибирати парки

Боржників аліментів змусять прибирати парки
5 канал Дніпро: за несплату аліментів відправлять на громадські роботи

У Дніпрі придумали як змусити злісних неплатників аліментів повернути борги власним дітям.

Депутати міськради вирішили відправити їх на громадські роботи.

"Оплата буде здійснюватись погодинно. Вони отримуватимуть 25 гривень 13 копійок за кожну годину праці. За день мають відпрацювати 8 годин. Зарплату вони не отримають на руки. Гроші за відпрацьовані суспільно-корисні роботи перераховують спочатку на депозитний рахунок відділу ДВС, а потім на рахунок стягувача, тобто дітям, - говорить Gazeta.ua Юлія Запорожець з Управління Державної виконавчої служби Дніпропетровщини. - З початку дії так званого Закону #Чужих дітей не буває, склали 512 протоколів, за якими боржників змусили сплатити аліменти. Ще відпрацювали 180 протоколів. На сьогодні дітям примусово сплачено понад 363 тисячі гривень".

Роботу надаватимуть з врахуванням професії неплатника аліментів. Але усі працюватимуть в комунальних підприємствах. Переважно вони будуть займатись прибиранням міста.

"Готові надати їм місце роботи. Весь потрібний інвентар дамо. Тільки, щоб робили. Прибиратимуть парк. Роботи безліч. Зараз дуже актуально збирати опале листя. Потім впаде сніг", - говорить Gazeta.ua головний бухгалтер парку культури та відпочинку "Придніпровський" Ольга Тимченко.

Гроші на зарплату виділять з міської казни. Мають відпрацювати до 360 годин. У Дніпрі у списку злісних неплатників аліментів уже 45 чоловіків та одна жінка.

З 1 липня по Україні зросла сума прожиткового мінімуму. Відповідно, розмір аліментів збільшився. До 6 років мінімальний розмір становить 849. До 18 років – 1059 грн. Максимальний розмір аліментів: до 6 років складає 16990 грн, а до 18 років - 21180 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 8,4 млрд грн аліментів стягнули з боржників

У Кропивницькому наклали арешт на автомобіль за несплату його власником аліментів. Крім боргу в зв'язку з розподілом загального майна колишнього подружжя, власник авто заборгував своїй колишній дружині аліменти на утримання малолітньої дочки в 32 тисячі гривень.

Зараз ви читаєте новину «Боржників аліментів змусять прибирати парки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути