неділя, 15 березня 2020 16:03

Бізнес на солодощах: вінничанка розповіла, як відкрила кондитерську
7

Валерія Ковбасюк показує найпопулярніший десерт. Одне тістечко макарон коштує 30 грн
Фото: gazeta.ua
Валерія Ковбасюк показує найпопулярніший десерт. Одне тістечко макарон коштує 30 грн
Валерія Ковбасюк показує найпопулярніший десерт. Одне тістечко макарон коштує 30 грн
Валерія Ковбасюк показує найпопулярніший десерт. Одне тістечко макарон коштує 30 грн
Валерія Ковбасюк показує найпопулярніший десерт. Одне тістечко макарон коштує 30 грн

Валерія Ковбасюк разом з чоловіком торік відкрила кондитерську мусових тортів і тістечок "Мус Мус". Про особливості кондитерського бізнесу та чому вона заблокувала кухню розповіла Gazeta.ua

"І я і чоловік хотіли мати власний бізнес. Але який спочатку не знали. Я працювала тестувальником у програмуванні. Чоловік за освітою юрист. В дитинстві дуже любила солодощі. Замовляла їх на подарунки ледь не на всі свята. Так з'явилася ідея створити кондитерську. Сертифікат на навчання подарували друзі. Це був майстер- клас по капкейкам. Поступово почала слідкувати за знаменитими шеф- кухарями. Потім, коли приходила додому, пробувала щось робити з десертів читала професійну літературу", - розповідає Валерія.

Ціна кондитерської залежить від обсягів, які хочете отримати в кінцевому результаті. Для малих об'ємів достатньо звичайного міксера і морозилки, яка буде підтримувати сталу температуру. Тоді вийде більша собівартість продукції і невеличкий вихід готового товару.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт назвав ризики популярного бізнесу в Україні

" Починала готувати десерти вдома. Кухню повністю заблокувала, ми навіть їсти вдома перестали. Одразу все продавала через соціальні мережі і кілька кав'ярень, які захотіли співпрацювати. Перше замовлення було 20 макарон.

Потім постало питання в оренді приміщення і закупівлі техніки. У справу вклали близько мільйона гривень. Лише міксер коштує 40 тисяч гривень", - каже Валерія.

Найпопулярніші десерти у кондитерській – макарони і мусові десерти. Середній чек 350 грн. Торт обійдеться від 600 грн.

Більше читайте у журналі "Країна" від 12 березня.

Зараз ви читаєте новину «Бізнес на солодощах: вінничанка розповіла, як відкрила кондитерську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути