Валерія Ковбасюк разом з чоловіком торік відкрила кондитерську мусових тортів і тістечок "Мус Мус". Про особливості кондитерського бізнесу та чому вона заблокувала кухню розповіла Gazeta.ua
"І я і чоловік хотіли мати власний бізнес. Але який спочатку не знали. Я працювала тестувальником у програмуванні. Чоловік за освітою юрист. В дитинстві дуже любила солодощі. Замовляла їх на подарунки ледь не на всі свята. Так з'явилася ідея створити кондитерську. Сертифікат на навчання подарували друзі. Це був майстер- клас по капкейкам. Поступово почала слідкувати за знаменитими шеф- кухарями. Потім, коли приходила додому, пробувала щось робити з десертів читала професійну літературу", - розповідає Валерія.
Ціна кондитерської залежить від обсягів, які хочете отримати в кінцевому результаті. Для малих об'ємів достатньо звичайного міксера і морозилки, яка буде підтримувати сталу температуру. Тоді вийде більша собівартість продукції і невеличкий вихід готового товару.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт назвав ризики популярного бізнесу в Україні
" Починала готувати десерти вдома. Кухню повністю заблокувала, ми навіть їсти вдома перестали. Одразу все продавала через соціальні мережі і кілька кав'ярень, які захотіли співпрацювати. Перше замовлення було 20 макарон.
Потім постало питання в оренді приміщення і закупівлі техніки. У справу вклали близько мільйона гривень. Лише міксер коштує 40 тисяч гривень", - каже Валерія.
Найпопулярніші десерти у кондитерській – макарони і мусові десерти. Середній чек 350 грн. Торт обійдеться від 600 грн.
Більше читайте у журналі "Країна" від 12 березня.
Коментарі