Ексклюзиви
середа, 17 серпня 2022 07:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Битва за Харківщину: окупанти наступають поблизу двох сіл, бої тривають

Битва за Харківщину: окупанти наступають поблизу двох сіл, бої тривають
Український Генштаб повідомив останні новини з фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські окупанти не полишають спроб просунутися у Харківській області.

Наступ ведуть неподалік сіл Леб'яжого та Базаліївки у Чугуївському районі. Бої тривають, повідомив Генштаб Збройних сил України вранці 17 серпня.

На Харківському напрямку ворог також продовжує активно вести розвідку безпілотниками. Намагається таким чином коригувати вогонь артилерії та визначити позицій наших підрозділів.

"Здійснював обстріли військової та цивільної інфраструктури в районах Харкова, Петрівки, Дементіївка та ще 18 населених пунктів. Завдав авіаударів біля Старого Салтова та Мосьпанового.Окупанти дистанційно мінують місцевість – цього разу біля Леб'яжого", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські терористи обстрілюють Харків: перші подробиці

На Сіверському напрямку ворог не припиняє обстріли зі ствольної артилерії по прикордонних районах Чернігівської та Сумської областей. На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін.

"З території Республіки Білорусь, російський літак Су-34 завдав удару по інфраструктурних об'єктах на території Житомирській області. Зберігається загроза подальших ракетних та авіаційних ударів з території Білорусі", – наголосили у зведенні.

У ніч на 16 серпня російська армія знову обстріляла мирний Харків. Ця атака стала однією з наймасованіших по місту за останній час, повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. Ворог обстріляв Шевченківський, Київський, Салтівський, Індустріальний і Холодногірський райони.

Цього ж дня росіяни обстріляли ракетами Житомирську область. Їх випустили з території Білорусі. Ракетних ударів біля Житомира було два. Через обстріли загарбників жертв в області немає, за даними місцевої влади.

Зараз ви читаєте новину «Битва за Харківщину: окупанти наступають поблизу двох сіл, бої тривають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути