четвер, 05 грудня 2019 04:15

Без 13 поверху та білим роялем: як виглядає покинутий готель-привид
10

Готель на території Одеського морського вокзалу не працює. 19-поверхова будівля під назвою "Одеса" готують до реконструкції за рахунок коштів інвестора.

Зараз 80% готелю належить ОМТП, а 20% - приватній компанії ТОВ "Готель Одеса". Засновниками останньої спочатку були брат екс-голови Держслужби зайнятості Володимира Галицького Олександр і Семен Суханов.

Зараз ТОВ належить фірмі "Аррієва ІНВЕСТМЕНТС ЛТД" з Британських Віргінських островів. Керівником компанії з 2007 року є Анатолій Бусигін.

"Вартість може скласти близько 200 мільйонів гривень" , каже в. о. директора одеського порту Олексій Мясковський, передає сайт Думская.

Одеський готель-привид. Фото: думська
Одеський готель-привид. Фото: думська
Одеський готель-привид. Фото: думська
Одеський готель-привид. Фото: думська
Одеський готель-привид. Фото: думська

Готель знеструмлений і відключений від водопостачання. Меблів в номерах майже немає.

Готель "Одеса" був побудований і зданий в експлуатацію в 2001 році. Перший час управлялася міжнародною мережею Kempinski.

У 82-метровій будівлі 18 надземних і два цокольних поверхи, причому 13-го немає, і за дванадцятим йде відразу чотирнадцятий: співвласники готелю були забобонними людьми.

В готелі 158 номерів, у тому числі 132 стандартних, 15 категорії "напівлюкс", 10 номерів "люкс", а також один президентський номер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Архітектурний рок: збудували унікальний готель у формі гітари

У ніч на 17 серпня у готелі "Токіо Стар" спалахнула пожежа. В готелі перебували майже 200 осіб. Пожежної сигналізації, гідрантів, вогнегасників не було. Полум'я охопило 1 тис. кв. м площі. Від вогню та чадного газу загинули дев'ятеро людей, ще 10 постраждали.

Власника готелю "Токіо Стар" Вадима Чорного, випустили з СІЗО.

Він перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом та носитиме електронний браслет із системою стеження. Відповідне рішення ухвалив Одеський апеляційний суд 27 листопада.

Зараз ви читаєте новину «Без 13 поверху та білим роялем: як виглядає покинутий готель-привид». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути