Ексклюзиви
четвер, 20 квітня 2017 08:15

Беркутівці, на яких чекає суд, досі працюють у поліції

Беркутівці, на яких чекає суд, досі працюють у поліції
Фото: Уніан

Екс-працівники харківського спецпідрозділу "Беркут" Андрій Хандрикін і Володимир Ріяко досі працюють в харківському управлінні Нацполіціі.

Вони залишаються на службі при тому, що знаходяться в статусі обвинувачуваних. Про це "Громадському" повідомили в Генеральній прокуратурі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ГПУ прокоментували втечу беркутівців до Росії

Справу проти Хандрикіна передано до суду слідчими управління спецрозслідування Генеральної прокуратури. Його звинувачують в катуванні учасників Майдану. Це карається позбавленням волі на строк від 5 до 10 років.

Справу проти Ріяко теж уже передано до суду. Він - фігурант справи про побиття журналістів у 2015 році на блокпосту "Пісочин" в Харківській області. Прокуратура визнала його дії перевищенням влади. А нанесення ушкоджень, як перешкоджання діяльності журналістів та зловживанням повноваженнями. Це карається позбавленням волі від 3 до 5 років. Для Ріяко було обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, але він продовжує працювати в харківській поліції.

Четверо колишніх співробітників харківського "Беркуту", які втекли до Росії, можуть отримати російське громадянство. Для цього їм потрібно відмовитися від українського паспорта.

Зараз ви читаєте новину «Беркутівці, на яких чекає суд, досі працюють у поліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути