Ексклюзиви
вівторок, 27 листопада 2018 16:37

Батьки полоненого моряка Костишина розповіли про сина

Батьки полоненого моряка Костишина розповіли про сина
Владислав Костишин у2014 році відмовився присягнути окупантам

Серед захоплених росіянами моряків двоє уродженців Черкащини – 23-річний Олег Мельничук зі Сміли і 24-річний уродженець Христинівки Владислав Костишин.
Мати Владислава працює медичною сестрою в дитячому садку.

"У нас робітнича сім'я, – розказує Людмила Анатоліївна. – Батько має інвалідність, але працює водієм і сторожем. Владик учився дуже гарно. Десь із 9 класу почав мріяти про море. У 2012 році поступив у Севастопольське училище. Після зради керівництва й більшої частини курсантів переїхав в Одесу. Двічі ходив у далекі походи в закордонні країни. Стажувався на "Нікополі". Був штурманом. Після закінчення навчання в лютому 2019 року мав стати командиром цього човна".

Владислав Костишин про похід в Маріуполь нічого не розповідав рідним.
"Коли не подзвониш, відповідав коротко: "Мамо, в мене все добре". Востаннє говорила з ним у четвер, 22 листопада. Проговорився, що скоро йтимуть у похід. Куди – не сказав. Зараз знаю, що він у полоні, але не поранений. Він у нас – великий патріот. У російськомовній Одесі син розмовляв виключно українською. З інституту, де він навчався, мені вже телефонували. Сказали, що син у полоні і його витягатимуть звідти. Хочу аби всі помолилися за нього".

Окрім сина родина має ще й молодшу доньку. Вона – студентка одного із місцевих вузів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Канівщині відкрили пам'ятний знак на честь перемоги над московитами

За інформацією генерального штабу катер "Бердянськ" до останнього не здавався росіянам. Саме його обстріляли і поранили українських моряків. Малий броньований катер "Нікополь" узяли на абордаж. По ньому не стріляли.

Зараз ви читаєте новину «Батьки полоненого моряка Костишина розповіли про сина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути