понеділок, 04 липня 2022 13:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Багато вбитих і поранених: ЗМІ дізналося, що відбувається на "підсмаленому" аеродромі в Мелітополі

Багато вбитих і поранених: ЗМІ дізналося, що відбувається на "підсмаленому" аеродромі в Мелітополі
За добу на аеродромі база російських окупантів продовжує горіти. Фото: t.me/riamelitopol

4 липня аеродром у тимчасово окупованому Мелітополі Запорізької області, де російські окупанти влаштували базу, продовжує горіти після атаки Збройних сил України.

Над ним здіймається чорний дим, який видно на десятки кілометрів. Повідомляють про велику кількість убитих і поранених росіян, пише "РИА Мелитополь".

"Краєвид на аеродром сьогодні (4 липня. – Gazeta.ua) відкривається мешканцям села Семенівка. Відстань до нього близько 10 км. Можна побачити, що понад добу над базою майорить чорний дим", – зазначило видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Сумні та пригнічені": окупанти в Мелітополі "зажурилися" і зникли з вулиць

За інформацією журналістів, на знищеній базі постійно базувалися п'ять російських гелікоптерів і приблизно 10 винищувачів.

"Щоранку вони злітали приблизно о 7:00 і летіли в бік Запоріжжя. Сьогодні ніхто вже не злітає. Мабуть, усе згоріло разом з особовим складом. За словами очевидців, внаслідок вибухів було багато загиблих і поранених. А мешканці Запоріжжя і прифронтових районів можуть спати трохи спокійніше завдяки ювелірній роботі ЗСУ", – додали в повідомленні.

У ніч на 3 липня ЗСУ вивели з ладу одну з чотирьох військових баз росіян у Мелітополі, що розташовувалася на місцевому аеродромі. ЗСУ завдали більш ніж 30 ударів по російському об'єкту, розповів мер міста Іван Федоров.

Окупанти планують атакувати за нібито обстріл мирних районів Мелітополя. Мовляв, постраждало цивільне населення, зруйнована міська інфраструктура. Це фейк, наголосив Федоров.

Зараз ви читаєте новину «Багато вбитих і поранених: ЗМІ дізналося, що відбувається на "підсмаленому" аеродромі в Мелітополі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути