пʼятниця, 10 березня 2017 11:04

Асфальт за понад 700 млн грн зійшов разом зі снігом у Харкові

Асфальт за понад 700 млн грн зійшов разом зі снігом у Харкові

Фірми, наближені до харківського міського голови Геннадія Кернеса отримують мільйони на ремонт доріг у місті, лише за минулий рік була витрачена рекордна сума – більше 700 млн грн., - повідомляє видання KHARKIV Today, з посиланням на Харківський антикорупційний центр. В той же час Харків отримав славу мегаполісу з найгіршими дорогами в Україні.

"Незмінний фаворит торгів міськради – фірма "Паркінг+". Ще в 2015 році Антимонопольний комітет зловив цю компанію на змові з іншими компаніями під час участі в тендері на проведення капремонтів доріг у Харкові. Ціна питання тоді складала 81 млн грн., антимонопольщики оштрафували "Паркінг+" на півмільйона, проте Апеляційний господарський суд відмінив це рішення", - пише в своєму розслідуванні журналіст Олена Павленко.

В той же час "Паркінг+" продовжує брати участь у тендерах на ремонт доріг – і вигравати їх. За минулий рік фірма отримала більше сотні мільйона гривень на ремонт доріг.

"Така популярність будівельної компанії не дивує, якщо знати, що до 2010 року її директором і співзасновником був Володимир Чумаков, який з того ж 2010-го і понині очолює міський Департамент будівництва і дорожнього господарства. Ще один частий переможець тендерів міськради – ДБК "Уровень", серед бенефіціаріїв якої значиться компанія "Фінекс-Капітал", - розповідає видання.

Зазначимо, що торік мер Геннадій Кернес задекларував 10 млн грн. дивідендів, які він отримав від цієї компанії. Не обходять увагою із замовленнями на внутрішньоквартальні ремонти і "Спецбуд-3", якими керує депутат міськради від "Відродження" Віталій Ганжа.

Нагадаємо, що за роки, коли наближені до Кернеса отримували мільярди з міського бюджету, Харків придбав славу мегаполісу з найгіршими дорогами в Україні. До речі, сайти Першої Cтолиці стверджують, що асфальтовий завод є в самого Кернеса. На сайті міськради зареєстровано одразу декілька петицій з проханням відремонтувати дороги, а в місцевих ЗМІ раз у раз з'являються новини про фургони, вантажівки, сміттєвози, машини з питною водою, перевізники хліба, горіхів і навіть інкасаторські автомобілі, що провалилися під асфальт.

Нагадаємо, що не так давно відомий харківський блогер Олександр Костенко, коментуючи плити граніту, що роздулися на Харківській набережній і відвалилися прямо на пішохідну частину і береговий схил, назвав Геннадія Кернеса мером ширвжитку, а популярна письменниця та піарник Анна Гін запропонувала заснувати щорічне свято "Прощання з асфальтом".

Зараз ви читаєте новину «Асфальт за понад 700 млн грн зійшов разом зі снігом у Харкові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути