четвер, 19 жовтня 2017 07:09

Японці висадили перші сакури за 100 тисяч гривень

  Фото: www.vinnitsa.info
Фото: www.vinnitsa.info

19 квітня 2017 року у Вінниці висадили перші вишні - японські сакури. Посол Японії Сумі Шігекі подарував місту сертифікат на 80 деревець.

Їх посадили над Південним Бугом, поруч з меморіалом на честь ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС. Ще 160 сакур комунальні служби купили в українських садівників. На це міська рада виділила 99,5 тис. грн. Вартість одного деревця - 270 гривень.

Заради нових сакур на алеї проспекту Космонавтів зрубають старі декоративні клени. Знесення потребують не більше півтора десятка дерев, які виглядають неестетично.

"Алею розділили на три частини. Клени планують залишити тільки в середній. У верхній частині та нижній збираємося висадити сакури. Під заміну підлягають 80 кленів з майже 140", - розповідає заступник директора "Вінницязеленбуд" Микола Залєцький.

Комунальники висадять 12-15-річні сакури, які вже досягають 2-метрової висоти. При фізичних навантаженнях в умовах міського середовища вони зможуть прожити до 80 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко скасував закриття фонтану

Сакура - назва кількох дерев підроду вишень. Найчастіше позначає вишню дрібнопилчасту. Багато видів, що називаються "сакура", використовуються в культурі тільки як декоративні рослини. Вони не плодоносять взагалі, або дають невеликий і неїстівний плід.

Зараз ви читаєте новину «Японці висадили перші сакури за 100 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути